Δημοπρατείται η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου

Σύγχρονες κτιριακές υποδομές με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα αποκτά το Γυμνάσιο – Λύκειο Σκιάθου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 740.000 ευρώ. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Σκιάθου.

«Οι ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολείων είναι διαγενεακά έργα που αφήνουν πίσω τους μέλλον. Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, μειώνουμε το ενεργειακό αποτύπωμα και το κόστος λειτουργίας του κτιρίου Γυμνασίου –  Λυκείου στη Σκιάθο, βελτιώνουμε τις συνθήκες λειτουργίας και την ποιότητα ζωής για  μαθητές και εργαζόμενους» δηλώνει ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Η αναβάθμιση στο  Γυμνάσιο – Λύκειο Σκιάθου

Το υφιστάμενο κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Ε, αναβαθμίζεται σε Κατηγορία Β με τις εξής παρεμβάσεις:

  • – Αναβάθμισή συστήματος θέρμανσης με εγκατάσταση κεντρικής αντλίας θερμότητας αέρα – νερού υψηλών θερμοκρασιών και εγκατάσταση αυτοματισμών δικτύου θέρμανσης.
  • – Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με ενεργειακά αποδοτικότερα.
  • – Εγκατάσταση συστήματος BEMS.
  • – Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα θερμομονωτικά.
  • – Εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιιών.
  • – Θερμομόνωση Στέγης.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα