Διεθνής διαγωνισμός για ανέγερση νέου Πρωτοδικείου και Εισαγγελίας Αθηνών

«Πράσινο φως» άναψε για τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου της ανέγερσης και λειτουργίας του νέου Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για τη μελλοντική μεταφορά τους από την πρώην Σχολή Ευελπίδων στο νέο κτίριο πίσω από το Εφετείο Αθηνών.

Με αφορμή την έγκριση ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας δήλωσε: «Η μεταστέγαση του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών από τα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων σε ένα σύγχρονο συγκρότημα κτηριακών εγκαταστάσεων για τη Δικαιοσύνη στο κέντρο της Αθήνας, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Κράτος Δικαίου, δημιουργεί στην περιοχή ένα αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό σημείο αναφοράς καθώς και έναν ισχυρό πόλο ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων».

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει: «Την έγκριση της διενέργειας δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου «ανέγερση και λειτουργία του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) » με διενεργούσα αρχή το ΤΑΙΠΕΔ και της σχετικής πρόσκλησης υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέγραψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Το έργο, το οποίο θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό για την ορθότερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών, στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών της Δικαιοσύνης προς τους πολίτες και στη συγκέντρωση των υπηρεσιών που σήμερα είναι κατακερματισμένη σε ακατάλληλα ακίνητα στην Αθήνα,αφορά στην μελέτη, ανέγερση, λειτουργία και συντήρηση σύγχρονων και λειτουργικών κτιριακών υποδομών που θα στεγάσουν το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε οικόπεδο το οποίο βρίσκεται επί των οδών Κυρίλλου Λουκάρεως, Κάλβου, Αν. Δέγλερη και Λεωφόρου Αλεξάνδρας».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα