Διάλεξη ΕΠΕΣ – ΤΕΕ/ΤΚΜ για τη μελέτη νέων και υφιστάμενων κατασκευών

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Ερευνών Σκυροδέματος (ΕΠΕΣ) συνδιοργανώνει με το  ΤΕΕ/ΤΚΜ, διάλεξη με θέμα «Προοπτικές εφαρμογής μεθόδων μηχανικής μάθησης στη μελέτη νέων και υφιστάμενων κατασκευών».

Ομιλητής είναι ο Δρ πολιτικός μηχανικός ΑΠΘ, εντεταλμένος ερευνητής ΟΑΣΠ – Μονάδα Έρευνας ΙΤΣΑΚ κ. Μορφίδης Κωνσταντίνος (Βιογραφικό).

Η παρουσίαση προς τους Έλληνες Μηχανικούς, Ερευνητές και Ακαδημαϊκούς κρίνεται σκόπιμη προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση καθώς οι νέες τεχνολογίες στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης έχουν αλματώδη εξέλιξη, και προβλέπεται ότι θα διευκολύνουν μελλοντικά το επαγγελματικό και ερευνητικό έργο των μηχανικών και θα βελτιώσουν την αξιοπιστία του.

Η παρουσίαση έχει ως στόχο να κάνει μία γενική ενημέρωση για τις βασικές αρχές της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης. Επιπλέον θα παρουσιαστούν οι σχετικές με τις κατασκευές εφαρμογές μεθόδων μηχανικής μάθησης όπως αυτές παρουσιάζονται σε πρόσφατα δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες, καθώς και αποτελέσματα από το ερευνητικό έργο του κυρίου Μορφίδη.

Η διάλεξη θα γίνει διαδικτυακά, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 19:00 και ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση της διάλεξης βρίσκεται: https://tinyurl.com/4m7m44kd . Πρόσβαση για την παρακολούθηση της διάλεξης έχουν όλοι οι μηχανικοί, μέσω του παραπάνω συνδέσμου. Η παρουσίαση θα γίνει με την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΙΤΣΑΚ.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΠΕΣ, Κύριος Ερευνητής του ΙΤΣΑΚ, Δρ Σαλονικιός Θωμάς, η επόμενη διάλεξη θα γίνει τον Ιανουάριο του 2024 με συνδιοργάνωση από την ΕΠΕΣ και το ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα