Διαγωνισμός για το νέο Δημαρχείο στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας

Αναρτήθηκε τη Δευτέρα 3 Απριλίου ο διαγωνισμός που θα αναδείξει τον ανάδοχο για την κατασκευή του νέου Δημαρχείου στην Κάτω Αχαΐα. Η προθεσμία υποβολής προσφορών είναι μέχρι τις 24 του τρέχοντος Απριλίου, η αποσφράγισή τους θα γίνει στις 28 Απριλίου, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.220.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σημειώνεται ότι το έργο αρχικά είχε ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το Νοέμβριο του 2020 αλλά η τότε χρηματοδότησή του ήταν στο 1,2 εκατ. ευρώ, ποσόν που ήταν ανεπαρκές για την ολοκλήρωσή του. Καταβλήθηκαν συστηματικές προσπάθειες για την εξασφάλιση της πρόσθετης χρηματοδότησης η οποία οριστικοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2022.

«Το τελευταίο που θα ήθελα είναι να ξεκινούν έργα χωρίς εξασφαλισμένη την πλήρη χρηματοδότηση και να μένουν στη μέση», είχε δηλώσει τότε ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς. Με την χθεσινή ανάρτηση του διαγωνισμού το έργο αρχίζει να αποκτά την προοπτική της υλοποίησής του ενώ ο Σπύρος Μυλωνάς σε σχετική του δήλωση σημείωσε τα εξής:

«Το πρώτο που μαθαίνει κάποιος στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι ότι ο χρόνος ωρίμανσης ενός έργου είναι μεγαλύτερος από το χρόνο για την κατασκευή του. Σε κάθε περίπτωση η σημερινή εξέλιξη αποτελεί σταθμό στις προσπάθειες κατασκευής νέου Δημαρχείου που θα εξασφαλίσει στο Δήμο, στους εργαζόμενους και στους συναλλασσόμενους συνδημότες κατάλληλους χώρους. Ο καιρός που ζωτικές υπηρεσίες του Δήμου φιλοξενούνται σε ακατάλληλα κοντέινερ βαδίζει προς το τέλος του κι αυτό αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακρόχρονης και συστηματικής εργασίας».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα