Cultural Hidrant: Το έργο στο Χαλάνδρι που κέρδισε το πρώτο βραβείο σε Διαγωνισμό Αστικής Ανάπλασης (βίντεο)

Το πρώτο βραβείο στον 6o Διεθνή Διαγωνισμό Αστικής Καινοτομίας της Κουανγκτσόου της Κίνας, στην κατηγορία «Βιώσιμη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς», εξασφάλισε τον Δεκέμβριου 2023 το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Cultural Hidrant για την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου, που υλοποιεί ο Δήμος Χαλανδρίου.

Η ομάδα perigon_perspective μας παρουσιάζει εικόνες από το έργο που έφθασε στη κορυφή της αστικής καινοτομίας με την υπογραφή του Δήμου Χαλανδρίου

Βίντεο: perigon_perspective

Cultural Hidrant: Το έργο στο Χαλάνδρι που κέρδισε το πρώτο βραβείο σε Διαγωνισμό Αστικής Ανάπλασης – YouTube

Η ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου

Το πρώτο βραβείο στον 6o Διεθνή Διαγωνισμό Αστικής Καινοτομίας της Κουανγκτσόου (Καντόνα), στην κατηγορία «Βιώσιμη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς» εξασφάλισε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Cultural Hidrant για την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου, που υλοποιεί ο Δήμος Χαλανδρίου.

Η απονομή των βραβείων έγινε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Φόρουμ των δημάρχων.

To Cultural Hidrant έφτασε στην κορυφή της αστικής καινοτομίας με την κρίση 11μελούς διεθνούς επιτροπής αλλά και τις ψήφους των πολιτών που στήριξαν την υποψηφιότητά του.

Το πρώτο βραβείο που κατέκτησε ο Δήμος Χαλανδρίου με το Cultural Hidrant συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 20.000 δολ. και μια υποτροφία μεταπτυχιακών σπουδών στο Πρόγραμμα Διεθνούς Σχεδιασμού, που διοργανώνεται από κοινού από τα Ηνωμένα Έθνη, το Παγκόσμιο Συνέδριο Οικο-Σχεδιασμού και το Πανεπιστήμιο Zhejiang.

Ως τιμώμενα πρόσωπα του διαγωνισμού, η αντιπροσωπεία του Δήμου Χαλανδρίου, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Κώστα Γερολυμάτο, παραχώρησε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου συνέντευξη σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της πόλης και σήμερα Σάββατο 9 Δεκεμβρίου θα συμμετάσχει στο φόρουμ «Urban Cultural Features and Historical Heritage» και εν συνεχεία σε γεύμα εργασίας που στόχο έχει την αναζήτηση συνεργασιών μεταξύ του Χαλανδρίου και της Κουανγκτσόου (Καντόνα), πόλης 14 εκατ. κατοίκων, που είναι μια από τις έξι μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας και από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια της χώρας

Το Χαλάνδρι είχε προκριθεί στους 15 φιναλίστ

Το Χαλάνδρι είχε προκριθεί στον τελικό μεταξύ 274 υποψηφιοτήτων από 193 δήμους 54 χωρών, ως ένα από τα κορυφαία παραδείγματα αστικής καινοτομίας, γεγονός που επέτρεψε στο Cultural Hidrant να διεκδικήσει ένα από τα βραβεία στις πέντε κατηγορίες του διαγωνισμού και στο Χαλάνδρι να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Φόρουμ των δημάρχων, που φιλοξενείται τις ίδιες μέρες στην Guangzhou.

Η επιλογή των 15 φιναλίστ έγινε με βάση τα κριτήρια: καινοτομία, αποτελεσματικότητα, πλαίσιο/συνθήκες, αναπαραγωγιμότητα και συνάφεια με την τοπική εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) και της Νέας Ατζέντας για τις Πόλεις (NUA) των Ηνωμένων Εθνών. Μπορείτε να δείτε τη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών

Ο εν λόγω διεθνής διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το μητροπολιτικό Δήμο της Guangzhou των περίπου 70 εκατομμυρίων κατοίκων, με τη συνεργασία της UCLG – δηλαδή της διεθνούς δικτύωσης των Ενωμένων Πόλεων και Τοπικών Κυβερνήσεων, με έδρα την Βαρκελώνη, όπου συμμετέχουν πάνω από 500 δήμοι και τοπικές κυβερνήσεις – και της Παγκόσμιας Ένωσης Μεγάλων Μητροπόλεων.

Συνυποψήφιοι, με το Χαλάνδρι, για τα βραβεία ήταν οι Δήμοι: Αττάλειας (Τουρκία), Μπογκοτά (Κολομβία), Κέιπ Τάουν (Νότια Αφρική), Κουανγκγιού (Κορέα), Ιζταπαλάπα (Μεξικό), Τζακάρτας (Ινδονησία), Καμπάλας (Ουγκάντα), Καζάν (Ρωσία), Μανχάϊμ (Γερμανία), Πίμπρι Τσιντσουάντ (Ινδία), Ραμάλας (Παλαιστίνη), Σάο Πάολο (Βραζιλία), Τεχεράνης (Ιράν) και Τσιανίνγκ (Κίνα).

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα