Χρήστος Σταϊκούρας: Θεμελίωση του νέου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου στο Κάτω Νευροκόπι

Στη θεμελίωση του νέου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου, στο Κάτω Νευροκόπι, παρευρέθηκε, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσία του Δημάρχου, Ελευθέριου Ταμπουρίδη.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών: «Πρόκειται για σύγχρονες εγκαταστάσεις, οι οποίες θα βελτιώσουν ριζικά το επίπεδο διδασκαλίας των μικρών μαθητών και θα διαμορφώσουν ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας για τους εκπαιδευτικούς, ώστε αυτοί να ασκούν, υπό καλύτερες συνθήκες, το λειτούργημά τους».

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε, ότι «αποτελεί ένα από τα 34 έργα Παιδείας, που υλοποιούνται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω του εποπτευόμενου φορέα του, τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., με τον προϋπολογισμό για την κατασκευή νέων, καθώς και την επισκευή, ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων σχολικών μονάδων να αγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ, στον προγραμματισμό της περιόδου 2024 – 2027».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στα 4,5 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2021 – 2027» και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2025.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα:  

 Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας, στο Κάτω Νευροκόπι, όπου το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω του φορέα Κτιριακές Υποδομές, υλοποιεί ένα σπουδαίο έργο για την τοπική κοινωνία.

Γιατί, συχνά, αναφερόμαστε στα μεγάλα έργα, έργα εθνικής εμβέλειας, τα οποία έχουν – αντικειμενικά – ηχηρό αντίκτυπο.

Όμως, ταυτόχρονα, σε όλη την Επικράτεια, υλοποιούμε ή δρομολογούμε ένα πλήθος έργων, τα οποία μπορεί να έχουν χαμηλότερο προϋπολογισμό, αλλά έχουν τεράστια αξία για την καθημερινότητα των πολιτών, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μια σημαντική κατηγορία τέτοιων έργων είναι τα κτιριακά, με φορέα υλοποίησης τις Κτιριακές Υποδομές.

Μεταξύ των κτιριακών έργων, άμεση προτεραιότητα αποτελεί η δημιουργία και η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων.

Αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε σήμερα εδώ, στο Κάτω Νευροκόπι, για τη θεμελίωση του έργου αποπεράτωσης του 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου.

Έργο προϋπολογισμού περίπου 4,5 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2021 – 2027».

Το Δημοτικό Σχολείο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο.

Το καινούργιο σχολείο της πόλης σας θα διαθέτει, μεταξύ άλλων:

  • Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, με αποδυτήρια και αποθήκη.
  • Εργαστήρια ξένων γλωσσών, φυσικών επιστημών, πληροφορικής και αισθητικής αγωγής.
  • Βιβλιοθήκη, τραπεζαρία, κουζίνα, κυλικείο, αλλά και ιατρείο.
  • 12 αίθουσες διδασκαλίας.
  • Υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Πρόκειται για σύγχρονες εγκαταστάσεις, οι οποίες θα βελτιώσουν ριζικά το επίπεδο διδασκαλίας των μικρών μαθητών και θα διαμορφώσουν ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας για τους εκπαιδευτικούς, ώστε αυτοί να ασκούν, υπό καλύτερες συνθήκες, το λειτούργημά τους.

Η ημερομηνία περαίωσης του έργου είναι η 5η Νοεμβρίου 2025.

Οι σύγχρονες σχολικές υποδομές είναι καταλυτικός συντελεστής αναβάθμισης του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τον εποπτευόμενο φορέα του, τις Κτιριακές Υποδομές, θεμελιώνει αυτή την προσπάθεια, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Υλοποιούμε ένα μεγάλο πρόγραμμα ανοικοδόμησης νέων και ανακαίνισης υφιστάμενων κτιρίων, που αφορούν σε σχολικές μονάδες, νοσοκομεία, δικαστικά μέγαρα και άλλα δημόσια ακίνητα.

Σήμερα, βρίσκονται σε εξέλιξη, από τις Κτιριακές Υποδομές, 55 έργα, με συνολικό προϋπολογισμό που προσεγγίζει τα 175 εκατ. ευρώ, σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Από αυτά, τα 34 είναι έργα Παιδείας.

Και δεν μένουμε εδώ.

Στον προγραμματισμό για την περίοδο 2024 – 2027, ο προϋπολογισμός της οποίας ξεπερνά τα 825 εκατ. ευρώ, τα 500 εκατ. ευρώ αφορούν υποδομές για την Παιδεία:

  • Με νέες σχολικές μονάδες.
  • Συμβάσεις επισκευής, ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων.

Με αυτόν τον τρόπο, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποδεικνύει, στην πράξη, ότι πρωτοστατεί στη βελτίωση των υποδομών της εκπαίδευσης, προάγει τη βιώσιμη ανάπτυξη σε όλη την επικράτεια και, σε τελική ανάλυση, συμβάλλει ουσιαστικά στην ολόπλευρη ισχυροποίηση της πατρίδας μας.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα