Χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης τριών (3) επιπλέον σχολικών κτιρίων στη Φλώρινα, συνολικού προϋπολογισμού 834.000 ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Κασαπίδη εντάχθηκε, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, η χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης τριών (3) επιπλέον σχολικών κτιρίων στη Φλώρινα, συνολικού προϋπολογισμού 834.000 ευρώ, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) της Φλώρινας.

Πρόκειται για τις Πράξεις:

Τίτλος Πράξης Δημόσια Δαπάνη (ευρώ)
Ενεργειακή Αναβάθμιση 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας 395.000
Ενεργειακή Αναβάθμιση 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας 180.000
Ενεργειακή Αναβάθμιση 3ου Γυμνάσιου Φλώρινας 259.000
ΣΥΝΟΛΟ 834.000

Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της δράσης αφορούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των δημοσίων σχολικών κτιρίων α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης και στην παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2 με τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης ΑΠΕ στις υποδομές του δημόσιου τομέα, την υιοθέτηση ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων για ψύξη και θέρμανση χώρων, την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, καθώς και με την εφαρμογή τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.

Η αναβάθμιση των κτιρίων αφορά

  • παρεμβάσεις θερμομόνωσης στο κέλυφος των κτιρίων,
  • αντικατάσταση κουφωμάτων,
  • αντικατάσταση συστημάτων ψύξης – θέρμανσης και
  • τοποθέτηση φωτιστικών νέας τεχνολογίας (LED) κ.α.

Δικαιούχος της Πρόσκλησης είναι ο Δήμος Φλώρινας, καθώς και όσοι φορείς έχουν συνάψει προγραμματική σύμβαση μαζί του.

Σημειώνεται ότι από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας χρηματοδοτείται η ενεργειακή αναβάθμιση επιπλέον 12 σχολικών κτιρίων συνολικού προϋπολογισμού 3.342.100 ευρώ στην Π.Ε. Φλώρινας, τα οποία, όμως χωροθετούνται εκτός της περιοχής παρέμβασης του ΒΑΑ Φλώρινας.

Τα έργα εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας 4: «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, καθώς και τις δράσεις που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο αυτού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα