Αστικό πάρκο 6,5 στρεμμάτων στον χώρο του πρώην Ορφανοτροφείου Θηλέων Λάρισας

Ένα μεγάλο πάρκο γειτονιάς, με έμφαση στο παιδί, δημιουργείται στον χώρο του πρώην Ορφανοτροφείου Θηλέων Λάρισας, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 του έργου: «Αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου εκπαιδευτικών μονάδων και κατασκευή παιδικής χαράς», με συνολικό προϋπολογισμό 2.210.000 ευρώ. Η ανάπλαση πραγματοποιείται  εντός του οικοδομικού τετραγώνου που περιβάλλεται από τις οδούς 23ης Οκτωβρίου, Αιόλου, Πλούτωνος και Ηρώων  Πολυτεχνείου, στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου Λάρισας.

Στο χώρο λειτουργούν σήμερα το «Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων» και ένας παιδικός – βρεφικός σταθμός (13ος Παιδικός Σταθμός) του Δήμου, ενώ παράλληλα φιλοξενείται και ένα νηπιαγωγείο (9ο Νηπιαγωγείο). Επιπλέον, στη νοτιοδυτική πλευρά, στη συμβολή των οδών 23ης Οκτωβρίου  και   Αιόλου, στεγάζεται ένας ακόμη δημοτικός παιδικός – βρεφικός σταθμός (1ος Παιδικός Σταθμός).

Συνολικά προβλέπεται αστική  ανάπλαση σε επιφάνεια 6.446 τ.μ., με δυνατότητα εισόδου στο χώρο τόσο από την οδό Αιόλου όσο και από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Δικαιούχος και Φορέας Λειτουργίας του έργου είναι ο Δήμος Λαρισαίων.

«Ενεργοποιούμε την κοινωνία της γειτονιάς, αναβαθμίζουμε την αρχιτεκτονική του περιβάλλοντος και δημιουργούμε ένα σύγχρονο πόλο αναψυχής με έμφαση στο παιδί», δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και σημείωσε: «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και την Ειδική Υπηρεσία του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020  χρηματοδοτούμε τη δημιουργία ανοιχτού αστικού  πάρκου 6,5 στρεμμάτων στο χώρο του πρώην Ορφανοτροφείου. Όλα τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του».

Στοιχεία του έργου

Το έργο αφορά:

– Στην αναβάθμιση του προαύλιου χώρου του πρώην Ορφανοτροφείου θηλέων Λάρισας, με την δημιουργία νέας παιδικής χαράς και την διαμόρφωση χώρου αναψυχής.

-Τον εξωραϊσμό των αύλειων χώρων των υφιστάμενων μονάδων αγωγής και διαπαιδαγώγησης.

-Την εκ νέου χωροθέτηση και την πλήρη εγκατάσταση ενός ακόμη σχολικού προαυλίου για την επίτευξη συνθηκών ασφαλείας και ποιότητας και την ικανοποίηση, λειτουργικά και αισθητικά, των αυξημένων αναγκών των χρηστών όλης της ευρύτερης περιοχής.

Βασικός σκοπός των  παρεμβάσεων αποτελεί η δημιουργία ενός πολυλειτουργικού χώρου, προσβάσιμου για όλους, με τη μορφή ενός μεγάλου πάρκου γειτονιάς, με έμφαση στο παιδί.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα