Αστικές αναπλάσεις 15 εκατ. ευρώ στα Χανιά

«Περνάμε πλέον στην εποχή των μεγάλων έργων για τα Χανιά» δηλώνει ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σχετικά με τη δημοπράτηση 15 εκατομμυρίων ευρώ στον Δήμο από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ανάπλαση 30 οικοδ. τετραγώνων στο κέντρο της πόλης & του Ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά.

Συγκεκριμένα, με συνολικό προϋπολογισμό 14.800.000 ευρώ περίπου, δημοπρατήθηκαν τα έργα: «Στρατηγική Ανάπλαση Περιοχής Ποδηλατοδρομίου Δήμου Χανίων» και την «Αστική Ανάπλαση Οικιστικού Κέντρου Χανίων» σε 30 οικοδομικά τετράγωνα στην περιοχή του ΚΤΕΛ, στο αστικό κέντρο της πόλης.

Ο δήμαρχος Χανίων, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, τόνισε ότι «περνάμε πλέον στην εποχή των μεγάλων έργων για τα Χανιά» και ανακοίνωσε την επίσημη ένταξη και δημοπράτηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας των δύο σημαντικών έργων που η κοινωνία των Χανίων περίμενε για χρόνια, όπως ανέφερε. Ο κ. Σημανδηράκης επεσήμανε πως: «ο Δήμος Χανίων, αξιοποιεί στο έπακρο όλες τις δυνατότητες χρηματοδότησης που δεν  επιβαρύνουν τους δημότες με κανέναν τρόπο και είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτές οι δύο παρεμβάσεις θα αναβαθμίσουν συνολικά την ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πολίτες»

Σχετικά με την έναρξη των εργασιών ο κ. Σημανδηράκης υπογράμμισε πως: «Αναμένουμε μέσα στο καλοκαίρι, εφόσον ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες να ξεκινήσουν οι εργασίες» ενώ συμπλήρωσε ότι το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης είναι αυστηρό και προβλέπει ολοκλήρωσε μέσα σε 18 μήνες. Ο Δήμαρχος Χανίων τέλος, ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του Δήμου Χανίων στην Τεχνική Υπηρεσία, μηχανικούς, μελετητές και στελέχη που «υπερέβαλαν εαυτόν για το σημερινό αποτέλεσμα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Ξεχωριστές ευχαριστίες απεύθυνε στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη και στη βουλευτή Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσίων, Μιχάλης Καλογριδάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Απόδειξη ότι μία δημοτική αρχή είναι καλή, είναι όταν μπορεί να παραλάβει μελέτες, οι οποίες είχαν κολλήσει χρόνια, να τις προχωρήσει και να ολοκληρώσει τα έργα, αλλά και να βάλει το δικό της όραμα. Αυτό κάναμε με  το Ποδηλατοδρόμιο στο Ακρωτήρι, το οποίο για 20 χρόνια παρέμενε ένα κουφάρι, το προχωρήσαμε, τροποποιήσαμε τις μελέτες και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση. Δικό μας όραμα είναι και η ανάπλαση των 30 οικοδομικών τετραγώνων στο κέντρο της πόλης, το οποίο ξεκινήσαμε να σκεφτόμαστε πριν ενάμιση χρόνο και σε χρόνο ρεκόρ κάναμε τις μελέτες, πήραμε τις εγκρίσεις και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση».

Ο κ. Καλογριδάκης ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Δήμαρχο Χανίων και όλους όσοι εργάστηκαν άοκνα για την προετοιμασία του έργου, ενώ αφιέρωσε και τη σημερινή ημέρα στον φίλο του, αδικοχαμένο ποδηλάτη Μανώλη Αγριμάκη, που τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ έκανε προπόνηση στον δρόμο.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα