Άσκηση του λειτουργήματος του Τεχνικού Ασφαλείας από το σύνολο των ειδικοτήτων των Διπλωματούχων Μηχανικών των Πολυτεχνικών Σχολών

Ύστερα από πολυετή καθυστέρηση αποφασίστηκε από το Εθνικό Συμβούλιο για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία η ένταξη του συνόλου των ειδικοτήτων των Διπλωματούχων Μηχανικών των Πολυτεχνικών Σχολών στις κατηγορίες που έχουν το δικαίωμα άσκησης του λειτουργήματος του Τεχνικού Ασφαλείας.

Μεταξύ των νέων ειδικοτήτων περιλαμβάνονται αυτές των Αγρονόμων και Τοπογράφων ΔΜ, των ΔΜ Περιβάλλοντος, των ΔΜ Οργάνωσης και Παραγωγής και Διοίκησης, των ΔΜ Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ συν. Ανδρέας Στοϊμενίδης, ως επικεφαλής της εργατικής πλευράς στο ΕΣΥΑΕ, στήριξε τη συγκεκριμένη δίκαιη ρύθμιση όπως είχε κάνει και στην προηγούμενη συζήτηση του θέματος που είχε πραγματοποιηθεί πριν από πέντε χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εκείνη τη συνεδρίαση υπήρξε ανταλλαγή απόψεων με την εκπρόσωπο του Τεχνικού Επιμελητηρίου η οποία είχε εκφράσει την αντίθεσή της στην απόδοση του συγκεκριμένου δικαιώματος στις αναφερόμενες ειδικότητες των Διπλωματούχων Μηχανικών. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της προηγούμενης Πέμπτης 27/07 δεν υπήρξε τοποθέτηση από εκπρόσωπο του ΤΕΕ.

Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες αποφάσεις για τους Πτυχιούχους Μηχανικούς των ΑΤΕΙ μετά την επίλυση του θέματος των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Τεχνική ενημέρωση στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα