Ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών σε κοινότητες του Δήμου Κιλκίς

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στυλιανού Πέτσα εντάχθηκε στο πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ η βελτίωση – ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών στις Κοινότητες Αμαράντων και Αγίας Παρασκευής Δήμου Κιλκίς με χρηματοδότηση 2.940.300 ευρώ. Ειδικότερα το έργο εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας ‘’Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών’’ του προγράμματος ‘’Αντώνης Τρίτσης’’, το δε φυσικό του αντικείμενο αφορά στη βελτίωση και ασφαλτόστρωση οδού μήκους 2.858,12μ στα Αμάραντα και οδού μήκους 3.787,43μ στην Αγία Παρασκευή. Το συνολικό μήκος της αγροτικής οδοποιίας εκτιμάται στα 6.645,54μ.

Η πράξη ένταξης περιλαμβάνει τρία υποέργα:

– Βελτίωση αγροτικών οδών στις Κοινότητες Αμαράντων και Αγίας Παρασκευής

– Κάλυψη διοικητικού κόστους των υπηρεσιών επίβλεψης και διαχείρισης του έργου κατασκευής στο πλαίσιο της πρόσκλησης AT05 ‘’Ανάπτυξη της υπαίθρου – Αγροτική οδοποιία’’ στον άξονα προτεραιότητας ‘’Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών’’

– Αρχαιολογική επίβλεψη και έρευνες – εργασίες.

Η χρηματοδότηση των έργων αγροτικής οδοποιίας πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του κύριου του έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Η ένταξη των δύο έργων αγροτικής οδοποιίας οφείλεται στην έγκαιρη προετοιμασία του φακέλου τους από τον Δήμο Κιλκίς, ο οποίος είχε καταθέσει τη σχετική πρόταση στο πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ τον Ιούνιο του 2021, και στην καθοριστική συμβολή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά. Μαζί με το έργο βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας Νέου Αγιονερίου, που έχει περιληφθεί στο Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014 – 2020, η δημοτική Αρχή θα αναπτύξει πολύτιμες υποδομές για τον αγροτικό κόσμο, ύψους 3.672.300 ευρώ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα