Αποκαταστάθηκε η Λειτουργία του Αγωγού υδροδότησης της Αίγινας

Ξανά καθαρό νερό στα σπίτια τους έχουν οι κάτοικοι της Αίγινας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών που είχαν προκληθεί από το σαμποτάζ στον υποθαλάσσιο αγωγό υδροδότησης του νησιού.

Σύμφωνα με τα τεχνικά συνεργεία και την Περιφέρεια Αττικής, ολοκληρώθηκαν έγκαιρα και νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, όλες οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας, μετά από την πρόσφατη δολιοφθορά τον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι, αμέσως μετά τη διαπίστωση ότι επρόκειτο περί δολιοφθοράς με χρήση εκρηκτικού μηχανισμού, κατόπιν σχετικών εντολών του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη η ανάδοχος εταιρεία του έργου, κινητοποίησε και απέστειλε εξειδικευμένο καταδυτικό συνεργείο με καταγραφικό εξοπλισμό και υποβρύχιο όχημα (ROV), στην περιοχή, με στόχο τη διερεύνηση της κατάστασης. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε σχετική έρευνα για το συμβάν από το Λιμεναρχείο. Αφού έγινε εκτίμηση του εύρους της βλάβης, έγινε και άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασής της.

Οι απαραίτητες εργασίες πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση πλωτού γερανού και τη συνδρομή δυτών. Η διαδικασία της επισκευής ολοκληρώθηκε στις 24 Οκτωβρίου. Να σημειωθεί ότι παρά τις ενέργειες δολιοφθοράς ο αγωγός λειτουργούσε κανονικά.

Ο Γ. Πατούλης με αφορμή την ολοκλήρωση δήλωσε: «Με άμεσες ενέργειες και συστηματική δουλειά παραδίδουμε επισκευασμένο τον υποθαλάσσιο αγωγό. Η περιφρούρηση του έργου, το οποίο εξασφαλίζει το απαραίτητο πόσιμο νερό για τους κατοίκους της Αίγινας, αποτελεί υποχρέωση αλλά και ένδειξη σεβασμού στα δημόσια αγαθά. Οι υπηρεσίες και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση φαινομένων δολιοφθοράς τα οποία απευχόμαστε και καταδικάζουμε. Με αποφασιστικές ενέργειες και μεθοδική δουλειά, προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι ζημιές να αποκατασταθούν και να πραγματοποιείται ομαλά η υδροδότηση στο νησί. Κάθε παράνομη ενέργεια που βάζει εμπόδια σε αυτό το οραματικό έργο για τους πολίτες της Αίγινας, θα μας βρίσκει απέναντι. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα στο δρόμο της ανάπτυξης».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα