Αντιπλημμυρικά έργα καθαρισμού ρεμάτων στον Δήμο Βισαλτίας

Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βισαλτίας, πραγματοποιήθηκαν, υπό την επίβλεψη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, για την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών, λόγω των δυσμενών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα, κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2022, η Π.Ε. Σερρών προέβη σε εργασίες καθαρισμού του ρέματος Τραγίλου ή γνωστού με την τοπική ονομασία «Αλ Τσακάρα», που διασχίζει τον οικισμό Τραγίλου του Δήμου Βισαλτίας, για την προστασία του οικισμού από τυχόν έντονες βροχοπτώσεις. Κατόπιν, εντός του τρέχοντος μηνός Ιανουαρίου 2023, η Π.Ε. Σερρών πραγματοποίησε εργασίες καθαρισμού του ρέματος Χουμνικού – Πατρικίου, στο τμήμα Πατρικίου, που εκβάλλει στην αρχή της Τάφρου Μαυροθάλασσας, για την προστασία του οικισμού Πατρικίου, στο πλαίσιο προστασίας του οικισμού από ενδεχόμενες έντονες βροχοπτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα τμήματα που συντηρήθηκαν λειτουργούν ως αποστραγγιστικές – αντιπλημμυρικές τάφροι προστασίας των οικισμών, αρμοδιότητας του αντίστοιχου Δήμου ή του ΓΟΕΒ.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα