Άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου «Αξιοποίηση του Ταμιευτήρα του Φράγματος Ποταμών Αμαρίου»

Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα «τεύχη δημοπράτησης» που αφορούν το Υποέργο «Αξιοποίηση ταμιευτήρα φράγματος Ποταμών Αμαρίου: Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού» και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι υπηρεσίες του θα κινήσουν τις διαδικασίες για την προκήρυξη του διαγωνισμού, προκειμένου να προκύψει ο ανάδοχος του έργου.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού συνολικού προϋπολογισμού 22,744,480€ και είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα του ΥΠ.ΑΝ., «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με συγχρηματοδότηση από το «Ταμείο Συνοχής», στο οποίο ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, καταφέρνει για πρώτη φορά να εντάξει κάποιο έργο του, ως «δικαιούχος».

«Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο δικαίως έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς, ως ένα περιβαλλοντικό θαύμα, το οποίο θα λύσει με οριζόντιο τρόπο, για τις επόμενες πολλές δεκαετίες, κάθε πρόβλημα ύδρευσης του Ρεθύμνου. Ως Ο.Α.Κ., είμαστε διπλά χαρούμενοι, διότι η συντονισμένη και συστηματική δουλειά του συνόλου των τοπικών εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών μας, απέδωσε «καρπούς» για ένα κορυφαίας σημασίας περιβαλλοντικό έργο, αλλά και γιατί ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης κατάφερε να εντάξει για πρώτη φορά κάποιο από τα έργα του, ως δικαιούχος, σ’ ένα τόσο σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο. Το πρόγραμμα «ΥΜΕΠΕΡΑΑ», ανοίγει μπροστά μας πλέον μια πραγματική λεωφόρο «Ανάπτυξης» με πολλές και μεγάλες προκλήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά στην διάρκεια δήλωσης του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. Άρης Παπαδογιάννης.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μας εξασφαλίζει την άρτια και σε σύντομο χρονικό διάστημα, εκτέλεση και ολοκλήρωση, του εμβληματικού αυτού έργου, ενώ δίνει πλέον και την δυνατότητα στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, να διεκδικήσει την ένταξη και άλλων ακόμη, εξίσου σημαντικών έργων στο νησί» υπογράμμισε σε άλλο σημείο των δηλώσεων του, ο κ. Παπαδογιάννης, ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και των υπηρεσιών της, για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν, το έργο που επιτελεί ο Ο.Α.Κ.

Η δήλωση του κ. Παπαδογιάννη

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα