Άνοιξε ο δρόμος για τη κατασκευή του Fly Over στη Θεσσαλονίκη

Υπεγράφη η σύμβαση για την έναρξη κατασκευής του Fly Over στη Θεσσαλονίκη με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για το οδικό έργο, που θα δρομολογηθεί για τα επόμενα χρόνια στην Θεσσαλονίκη, μίλησε αναφερόμενος στο Flyover  – την Ανατολική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης – προϋπολογισμού 373 εκατ. ευρώ με ανάδοχο την κοινοπραξία ΑΒΑΞ – Μυτιληναίος, ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο έργο, έκανε λόγο για έναν σύγχρονο αλλά και ασφαλή δρόμο, καθώς ο Περιφερειακός όπως παραδόθηκε εξαρχής ήταν όπως είπε ένα ξεπερασμένο ήδη έργο αποτελώντας ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με πολλά δυστυχώς θανατηφόρα δυστυχήματα.

Η ομιλία του πρωθυπουργού

Το έργο

Το έργο αφορά στην κατασκευή μιας Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (ΥΤΛ, το λεγόμενο FlyOver), μήκους περίπου 13,5 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 4 χλμ. σε συνεχή γέφυρα, με 4 λωρίδες, δύο συν λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ), ανά κατεύθυνση. Στα στοιχεία του έργου περιλαμβάνονται, επίσης, εννέα ανισόπεδοι κόμβοι, οκτώ νέες γέφυρες και τρεις νέες σήραγγες.

Το flyover θα είναι το πρώτο οδικό έργο – ΣΔΙΤ που θα υπογραφεί στη χώρα, και το δεύτερο μεγάλο οδικό έργο για την Mytilineos μετά την Αμβρακία Οδό. Με την κατασκευή του θα δημιουργηθεί ένας οδικός άξονας υψηλών προδιαγραφών που θα επιτρέπει την ταχεία και ασφαλή παράκαμψη του αστικού ιστού, μειώνοντας τον όγκο των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν για την αναβάθμιση όλου του δικτύου θα είναι τεσσάρων ειδών:

-στοχευμένες απλές επεμβάσεις, σε κόμβους όπως η σύνδεση με ΤΙΤΑΝ, η σύνδεση Λ. Κατσιμίδου, Τούμπας, η σύνδεση Κωνσταντινοπολίτικων.

-μείζονες επεμβάσεις, στους κόμβους στο Επταπύργιο, την Πυλαία, και το Πανόραμα.

-πλήρης ανασχεδιασμός των κόμβων Πεύκων – Νεάπολης και Αγ. Παύλου.

-κατασκευή νέου κόμβου σύνδεσης με Θέρμη – Πανόραμα – Νέα Ραιδεστό, και Γαλάτιστα, Πολύγυρο, Σιθωνία.

Να σημειωθεί ότι η κατασκευαστική περίοδος έχει υπολογιστεί σε 48 μήνες, όπου υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος του 2026 θα μπορεί να ολοκληρωθεί. Τέλος η διάρκεια της σύμβασης μαζί με την κατασκευαστική περίοδο για το ανάδοχο σχήμα είναι 30 χρόνια.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα