Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή και λειτουργία φράγματος στη Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την κατασκευή και λειτουργία φράγματος στη θέση Μπελμά του όρους Όσσας (Κίσσαβος) και ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη του στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2021 -2027 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα παραπάνω συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

«Ένα έργο ύψιστης σημασίας για την περιοχή του Δήμου Αγιάς είναι πλέον ώριμο να ενταχθεί στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2021 -2027 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να δώσει λύσεις τόσο στην άρδευση όσο και στην ύδρευση της περιοχής. Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα όλα αυτά τα χρόνια καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να ωριμάσουμε το έργο ώστε σήμερα να είναι έτοιμο να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του. Ευχαριστώ την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων Δημήτρη Παπαγιαννίδη για την άριστη συνεργασία, που φέρνει θετικά αποτελέσματα για την περιοχή μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το φράγμα

Η κατασκευή του φράγματος Μπελμά στην περιοχή του όρους Όσσας (Κίσσαβος), για το οποίο ο συνολικός όγκος αποθήκευσης νερού θα είναι της τάξης των 5.047.100 m3 και η συνολική υδάτινη επιφάνεια του ταμιευτήρα 395.277 m2 περιλαμβάνει και συνοδό αρδευτικό δίκτυο με εγγειοβελτιωτικά έργα που αφορούν αγωγούς μεταφοράς, δευτερεύον και τριτεύον αρδευτικό δίκτυο, ομβροδεξαμενές και συνοδά καινοτόμα έργα.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα