«Ανοίγει ο δρόμος» για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου στα Σέρβια Κοζάνης

«Ανοίγει ο δρόμος» για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου στα Σέρβια Κοζάνης Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων

Με απόφαση του Γενικού Διευθυντή Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι στο υφιστάμενο συλλογικό αρδευτικό δίκτυο στα Σέρβια Κοζάνης, με φορέα τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω αρδευτικό δίκτυο -αν και υφίσταται από τη δεκαετία του ΄80- δεν είχε Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), με αποτέλεσμα να μην μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους.

Τώρα, με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων «ανοίγει ο δρόμος» για τη χρηματοδότηση και την αναβάθμισή του.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ΑΕΠΟ συμπεριλαμβάνονται εργασίες εκσυγχρονισμού όλου του έργου όπως:

Για την αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού
• Για τη συντήρηση υδραυλικών συστημάτων
• Για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού πάρκου, ισχύος 499,75 KW
• Για την προμήθεια μονάδων ελέγχου υδροληψιών, καθώς και
• Για τεχνικές εργασίες ασφαλείας (κατασκευή γειώσεων προστασίας ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και στεγάνωσης δωμάτων αντλιοστασίων).


Εκτιμάται ότι με την ΑΕΠΟ, το αρδευτικό δίκτυο στα Σέρβια Κοζάνης θα μπορεί να αρδεύει 25.000 στρέμματα περίπου -από μόλις 5.000 σήμερα- και με χαμηλό κόστος λόγω της ενεργειακής αναβάθμισής του.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα