Ανοίγει ο δρόμος για τη κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Σε τροχιά εκκίνησης τίθεται το έργο της κατασκευής του Μουσείου Ολοκαυτώματος, καθώς, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, δόθηκε η προέγκριση της οικοδομικής άδειας, που ανοίγει τον δρόμο, για να προχωρήσει το έργο.

«Οι διαδικασίες με τις οποίες ήταν επιφορτισμένες οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησαν με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς σε υλοποίηση δέσμευσης την οποία είχε αναλάβει ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας για χορήγηση της προέγκρισης μέσα στον τρέχοντα μήνα. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα έχουν στηρίξει το έργο της δημιουργίας του Μουσείου Ολοκαυτώματος στην πράξη, έχοντας συμβάλει κατά τρόπο αποφασιστικό στην επίλυση σειράς προβλημάτων, που επί σειρά ετών δημιουργούσαν προσκόμματα στην εξέλιξη του έργου» αναφέρει η ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων ο Δήμος Θεσσαλονίκης διέθεσε πάνω από 10 στρέμματα γης, εξασφαλίζοντας την κατάλληλη χωροθέτηση του Μουσείου, τη δημιουργία των απαραίτητων προς αυτό προσβάσεων αλλά και τη διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης και κοινόχρηστων χώρων.

Παράλληλα με την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος, ο σχεδιασμός του Δήμου Θεσσαλονίκης προβλέπει τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου 100 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο θα περιλαμβάνει τμήμα της διαδρομής που ακολουθεί η Πορεία Μνήμης.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα