Ανδρέας Στοϊμενίδης: «Κάθε νεκρός εργαζόμενος είναι ένα βαρύτατο πλήγμα στη Δημοκρατία μας και στον Πολιτισμό μας»

Δήλωση προέδρου ΟΣΕΤΕΕ και Γραμματέα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία της ΓΣΕΕ, συν. Ανδρέα Στοϊμενίδη, για την κατάσταση σε σχέση με τα εργατικά δυστυχήματα στην Ελλάδα:

«Από την αρχή της χρονιάς, στη βάση τεχνικά επιστημονικών μεθόδων είχαμε εκτιμήσει και προειδοποιήσει για τη ραγδαία επιδείνωση των θεμάτων Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία στην πατρίδα μας.

Η ανεξάρτητη συνεχής έρευνα της Ομοσπονδίας μας σύμφωνα με την οποία 51 εργαζόμενοι έχουν χάσει φέτος τη ζωή τους (ενώ όλο το 2020 ήταν 38), δυστυχώς επιβεβαιώνει όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο τις εκτιμήσεις μας.

Η ΓΣΕΕ εδώ και ενάμιση χρόνο έχει καταθέσει στην Κυβέρνηση πλήρες πακέτο προτάσεων για τον περιορισμό των εργατικών ατυχημάτων. Η αδιαφορία των θεσμικά υπεύθυνων και η ασύμμετρη εντατικοποίηση της εργασίας, εξακολουθούν να παραμένουν επικίνδυνοι παράγοντες οι οποίοι αν δεν εξαλείφθουν άμεσα, θα μας οδηγήσουν σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις.

Εντός του Οκτωβρίου αναλαμβάνουμε νέες πρωτοβουλίες που περιλαμβάνουν μεγάλη σειρά δράσεων για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την αφύπνιση των τεχνικά υπεύθυνων για τα θέματα Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας. Κάθε νεκρός εργαζόμενος είναι ένα βαρύτατο πλήγμα στη Δημοκρατία μας και στον Πολιτισμό μας»

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα