Αναβαθμίζεται η ασφάλεια του οδικού δικτύου του Δήμου Κοζάνης

Εργασίες για την αναβάθμιση της ασφάλειας του αστικού και υπεραστικού οδικού δικτύου του Δήμου Κοζάνης, περιλαμβάνει η σύμβαση του έργου, που υπεγράφη από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον ανάδοχο Ιωάννη Σιαμίδη,  την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, στο Δημαρχείο. Στην υπογραφή παρέστη και η αρμόδια αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου. 

Εκτενέστερα, το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις για τη μείωση της ταχύτητας (σήμανση, κατασκευή λωρίδων κτλ), την αναμόρφωση του αστικού οδικού περιβάλλοντος (τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων, βελτίωση οδοστρώματος κ.ά.), καθώς και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των υπεραστικών και περιαστικών οδών.

Η χρηματοδότηση γίνεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης μέσα από το έργο “Sub 2- 16631_πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας”. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης -NextGeneration EU.

Σημειώνεται, ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.140.000,00 ευρώ, ενώ η δαπάνη της σύμβασης ανέρχεται σε 675.419,83 ευρώ (με Φ.Π.Α. 24%).

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα