Αναβαθμίζεται ενεργειακά το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού – «Πράσινο φως» για τη δημοπράτηση

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτίριο του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.700.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Αλμυρού.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους και  αναβαθμίζουμε ενεργειακά τις κτιριακές υποδομές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Αλμυρού, αποδίδοντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ένα λειτουργικό, ασφαλές και  φιλικό  προς το περιβάλλον κτίριο. Τα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων δημοσίων κτιρίων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια παντού στη Θεσσαλία, προλαμβάνει τις επιπτώσεις κινδύνων που έρχονται από το μέλλον και αποδίδει πολλαπλάσια οφέλη σε εποχή ενεργειακής κρίσης» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο

Το υφιστάμενο σχολικό κτίριο ΕνεργειακήςΚατηγορίας Ε αναβαθμίζεται στην Κατηγορία Β του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ).

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει:

– Θερμομόνωση κελύφους.

– Αντικατάσταση κουφωμάτων.

– Παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης (λέβητας φυσικού αερίου και θερμαντικά

σώματα τύπου πάνελ).

– Τοποθέτηση φωτιστικών LED.

– Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα