Αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της χώρας

Προχωρά το επόμενο διάστημα η αξιοποίηση σημαντικών ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της χώρας, όπως τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Υπουργός κατά τη διάρκεια συζήτησης με την Διευθύντρια Ερευνών διαΝΕΟσις, κυρία Φαίη Μακαντάση στο πλαίσιο του 1ου Συνεδρίου της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων με τίτλο «Ξυπνώντας τον Κοιμώμενο Γίγαντα» που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ανακοίνωσε – σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ – πως αυτές τις ημέρες ότι ξεκινά με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ένα νέο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης που θα αξιοποιεί ειδικούς αλγόριθμούς για την διευθέτηση της κίνησης των πλοίων στα ελληνικά λιμάνια, σε μια λογική παρόμοια με αυτή των αεροδρομίων.

«Για να το εξηγήσω πιο απλά, δεν θα μπαίνουν όλα τα πλοία στο λιμάνι ταυτόχρονα. Θα υπολογίζεται ο χρόνος αναμονής, θα βγαίνει το ένα πλοίο και μετά θα εισέρχεται το επόμενο. Η ουσία είναι ότι εξασφαλίζουμε ευρωπαϊκά κονδύλια για να βοηθήσουμε στην κατεύθυνση της ασφάλειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας. Σκοπός του υπουργείου – σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ – σημείωσε ακόμη ο κ. Στυλιανίδης είναι να εξασφαλιστούν επιπλέον ευρωπαϊκά κονδύλια για την αναβάθμιση των λιμανιών σε συνεργασία με άλλα υπουργεία και τις Περιφέρειες.

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα