Αναβάθμιση των Εγκαταστάσεων Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας

Την προγραμματική σύμβαση «Αναβάθμισης των Εγκαταστάσεων Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας» υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και ο πρόεδρος του ΕΧΚΒ Ανδρέας Βάϊος. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ και οι πόροι υλοποίησής του προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Βάϊο η χρηματοδότηση του έργου περιλαμβάνει «δαπάνες για την αγορά ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, σύγχρονων οδοστρωτήρων, ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων και συνολική αναβάθμιση όλων μηχανολογικών εγκαταστάσεων».

Από την πλευρά της η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως φορέας υλοποίησης του έργου αναλαμβάνει μεταξύ άλλων να διαθέσει το επιστημονικό προσωπικό για την επίβλεψη του έργου καθώς την παραλαβή όλων των υποέργων και να υποστηρίζει τη διαδικασία έκδοσης όλων των απαραίτητων αδειών και εγκρίσεων.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης τόνισε πως «η προσπάθεια εκσυγχρονισμού των χιονοδρομικών κέντρων περιλαμβάνει το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας και το Χιονοδρομικό Κέντρο του Βιτσίου, ώστε να αναπτυχθεί η περιοχή μας».

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα