Αναβάθμιση οδοφωτισμού του Δήμου Θηβαίων

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου: «Συνοδευτικές δράσεις οδοφωτισμού εντός της περιοχής παρέμβασης του Δήμου Θηβαίων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας: «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς».

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η αντικατάσταση ενεργοβόρων φωτιστικών παλαιού τύπου, που είναι εγκατεστημένα σε ιστούς ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και σε μεταλλικούς ιστούς του Δήμου Θηβαίων.

Η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει τις οδούς Αγίου Αθανασίου, Αυλίδος, Λοξής Φάλαγγος, Οπλαρχηγού Βόγκλη, Διρκαίου, τμήμα της Κασσάνδρου και την περιφερειακή οδό μέχρι τον κόμβο Ταχίου, καθώς και την οδό Πινδάρου και τις κάθετες οδούς σε αυτήν.

Σε αυτή την περιοχή παρέμβασης υπάρχουν εγκατεστημένα 608 φωτιστικά με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 60.538 W. Το πλήθος των νέων φωτιστικών που θα αντικαταστήσουν τα υφιστάμενα είναι 441. Από τα ενεργειακά δεδομένα των νέων φωτιστικών, η εξοικονόμηση ενέργειας που προκύπτει είναι 65,95%.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό ύψους 650.000 ευρώ. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 527.500 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό -μετά την έκπτωση που θα προκύψει από τη διαγωνιστική διαδικασία- θα καλυφθεί από τον δικαιούχο Δήμο Θηβαίων.

Μετά την υπογραφή της απόφαση ένταξης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Οφείλουμε όλοι -και κυρίως το Δημόσιο- να δίνουμε το καλό παράδειγμα, λαμβάνοντας μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η παρέμβαση του Δήμου Θηβαίων για την αντικατάσταση 608 παλιών και ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων.

Με χρηματοδότηση ύψους 527.500 ευρώ, από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας μας, ο Δήμος Θηβαίων θα εγκαταστήσει 441 φωτιστικά τύπου “LED” και θα εξοικονομήσει ενέργεια σε ποσοστό 66%. Πέρα από το προφανές οικονομικό όφελος, είναι πολύ σημαντικό και το φιλοπεριβαλλοντικό μήνυμα που εκπέμπει ο Δήμος Θηβαίων με αυτή του την παρέμβαση. Παράλληλα, θα εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα φωτισμού με θετικές συνέπειες και στην οδική ασφάλεια».

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα