ΑΝΑΚΕΜ: Hμερίδα δημοσίευσης των αποτελεσμάτων του έργου L-CMETRICA

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 κατά τις ώρες 12:00 – 16.00, στο Αμφιθέατρο ΙΙ του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (Κ.Ε.Δ.Ε.Α.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η ΑΝΑΚΕΜ με το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ και την εταιρία THESS Α.Ε., διοργανώνουν ημερίδα δημοσίευσης των αποτελεσμάτων του έργου L-CMETRICA και παρουσίασης του καινοτόμου λογισμικού αποτίμησης Κύκλου Ζωής και υπολογισμού του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των κατασκευών με χρήση δευτερογενών υλικών από Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων.

Οι εργασίες της Ημερίδας θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στην συνολική ανάδειξη των προβλημάτων και των προοπτικών συμμόρφωσης των τεχνικών έργων υποδομής με τις προβλέψεις του εθνικού σχεδίου για την κυκλική οικονομία και των Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων και θα ενημερώσουν αναλυτικά για το λογισμικό που αναπτύχθηκε για την υποστήριξη της βιωσιμότητας των τεχνικών έργων.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας περιλαμβάνει εισηγήσεις των εταίρων του προγράμματος και παρουσίαση τόσο του λογισμικού που αναπτύχθηκε με βάση δεδομένα από την ελληνική πραγματικότητα, όσο και τα αποτελέσματα πειραματικών εφαρμογών για τις δυνατότητες χρήσης δευτερογενών υλικών από την επεξεργασία ΑΕΚΚ. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΤΕΕ/ΤΚΜ, εργοληπτικών εταιρειών, μελετητών δημοσίων έργων υποδομής, υπηρεσιακοί παράγοντες της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, ενώ τον ρόλο του moderator έχει αναλάβει ο Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ κ. Κατάκαλος.

Το έργο L-CMETRICA συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στην κατηγορία «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας» ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο ενημερωτικό έντυπο του έργου και στην ιστοσελίδα του https://lcmetrica.gr/ .

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας στην εκδήλωση μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeZtGqmRva75XIRsztjxGCqpp3Wbx-_4_VoI_w7pUqK2kptAQ/viewform?usp=sf_link

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα