Ανακατασκευή των ιστορικών κλιμάκων της Πάτρας αξίας 265.000 ευρώ

Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, έργο πνοής για την πόλη και τον λαό της, είναι ένα από τα σημαντικά έργα που δρομολόγησε και προχωρά η δημοτική Αρχή και περιλαμβάνει και την ανακατασκευή των ιστορικών κλιμάκων (σκάλες) του κέντρου της Πάτρας, συνολικού προϋπολογισμού 265.000 ευρώ, με ανάδοχο την Εργοδυναμική Πατρών.

Το έργο ξεκίνησε σήμερα το πρωί, από τις σκάλες της Τριών Ναυάρχων και θα συνεχιστεί και στις υπόλοιπες ιστορικές σκάλες της πόλης: Αγίου Νικολάου, Γεροκωστοπούλου και Πατρέως.

Με την ανακατασκευή τους οι σκάλες, θα δοθούν λειτουργικές και ασφαλείς για χρήση στους δημότες εξυπηρετώντας την σύνδεση της Άνω με την Κάτω Πόλη της Πάτρας.

Στόχος του έργου, είναι επίσης, η ανάδειξη, προβολή και ένταξη των κλιμάκων στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Οι κλίμακες του Ιστορικού Κέντρου αποτελούν τοπόσημα της πόλης και έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία από το Υπουργείο Πολιτισμού, αποτελούν στοιχεία δημιουργίας του πολεοδομικού ιστού της πόλης και μαρτυρίες της ιστορικής εξέλιξης της Πάτρας. Χρησιμοποιούνται και ως χώροι πολιτιστικών δρώμενων και σημεία συνάντησης πολυπληθών ομάδων και σημείο αναφοράς των κατοίκων της περιοχής.

Η υλοποίηση του έργου αυτού, θα συμβάλει επίσης, στην τόνωση της κοινωνικότητας στην περιοχή και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, στην προστασία, ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην  αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη και την ανάδειξη σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος,

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), επιχειρησιακό   πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» 2014 – 2020 και εντάσσεται στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ).

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα