Ακαθάριστα οικόπεδα: Βήμα βήμα η δήλωση

Σε λειτουργία βρίσκεται η νέα πλατφόρμα για τη δήλωση του καθαρισμού οικοπέδων στην ιστοσελίδα https://akatharista.apps.gov.gr .

Οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

-Αρχικά θα πρέπει να επιλέξουν την ενότητα ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑΥπηρεσίες για πολίτες – Σύνδεση μέσω κωδικών taxisnet

Δήλωση καθαρισμού οικοπέδων – ΣΥΝΕΧΕΙΑ – Σελίδα Στοιχείων οικοπέδου. Εάν το οικόπεδο διαθέτει ΚΑΕΚ που βρίσκεται σε ανάρτηση, τότε θα πρέπει να εισαχθεί ο ΚΑΕΚ και να πατηθεί “ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ”.
Για την εύρεση του ΚΑΕΚ οι υπόχρεοι μπορούν να συνδεθούν στην ψηφιακή υπηρεσία του Ελληνικού Κτηματολογίου. Αν ο ΚΑΕΚ είναι έγκυρος, τότε συμπληρώνονται αυτόματα τα στοιχεία του οικοπέδου.

Εάν το οικόπεδο βρίσκεται σε περιοχή που το κτηματολόγια δεν βρίσκεται σε λειτουργία, τότε οι υπόχρεοι θα πρέπει να επιλέξουν “ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ” (πρότυπο ΕΓΣΑ ’87), σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στην πλατφόρμα. Θα εμφανιστεί το μήνυμα ” Οι συντεταγμένες που εισάγετε ανήκουν σε οικόπεδο που δεν έχει ακόμα καταχωρηθεί στο Ελληνικό Κτηματολόγιο”

Στη συνέχεια στα “ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΛΟΥΝΤΟΣ”, συμπληρώνονται αυτόματα τα στοιχεία του υπόχρεου . Σε περίπτωση που κάποια λείπουν τότε μπορεί ο υπόχρεος να τα εισάγει.

Στο επόμενο βήμα οι υπόχρεοι δηλώνουν τις ενέργειες πυρασφάλειας που έχουν εκτελέσει. Θα πρέπει να συμπληρώσουν όλες τις ενέργειες πυρασφάλειας επιλέγοντας ΝΑΙ ή ΟΧΙ / ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ. Επίσης πρέπει να συναινέσουν στο κείμενο της Υπεύθυνης Δήλωσης (Δηλώνω υπεύθυνα ότι προέβην…..).

Τέλος επιλέγουν “ΥΠΟΒΟΛΗ”. Θα εμφανιστεί οθόνη επιτυχούς υποβολής με τον κωδικό της δήλωσης. Ταυτόχρονα αφού λάβει ηλεκτρονική σφραγίδα από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποστέλλεται στη θυρίδα του πολίτη.

Δείτε το βίντεο – οδηγό από Apantame – Smart How•to Mini Videos

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα