Μαρία Τσιομπάνου – Πρόεδρος της ΠΕΣΕΔΕ: Το Π.Δ. 71 για την επανάκριση των πτυχίων θα έπρεπε να έχει ενεργοποιηθεί προ πολλού

Για την ένταξη των κατασκευαστικών εταιρειών στην ανώτατη κατηγορία μίλησε η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων κ. Μαρία Τσιομπάνου στον δημοσιογράφο Νίκο Ρουσάνογλου στη «Καθημερινή».

Όπως σημειώνει η πρόεδρος της ΠΕΣΕΔΕ «ο μη εμπλουτισμός της ανώτατης τάξης του εθνικού μητρώου με περισσότερες εταιρείες της ανώτατης Στ΄ Τάξης, συνιστά στρέβλωση του πλαισίου ανταγωνισμού στον κλάδο και αυξάνει τον βαθμό εξάρτησης της χώρας από 3 – 4 ομίλους, που έχουν συγκεντρώσει και το μεγαλύτερο μέρος της πίτας των έργων, ύψους άνω των 15 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια».

Σύμφωνα με τη κα Τσιομπάνου το Π.Δ. 71 για την επανάκριση των εταιρειών θα έπρεπε να έχει ενεργοποιηθεί προ πολλού, ενσωματώνοντας και βελτιώσεις, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί. Όπως σημειώνει η ίδια, μία από τις βελτιώσεις θα έπρεπε να είναι η κατάργηση των ορίων που υπάρχουν σήμερα στο ύψος των συμβάσεων και στο ανεκτέλεστο υπόλοιπο που μπορεί να συγκεντρώσει μια εταιρεία, ανάλογα με την τάξη στην οποία βρίσκεται.

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα