Έπεσαν υπογραφές για την ανάπλαση της ΔΕΘ – Το ΤΑΙΠΕΔ φορέας ωρίμανσης του έργου

Στις 07 Αυγούστου υπεγράφη η Σύμβαση σχετικά με το Έργο της Ανάπλασης της ΔΕΘ, μεταξύ του Growthfund, της ΔΕΘ – HELEXPO και της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF – Project Preparation Facility) του ΤΑΙΠΕΔ.

Η υπογραφή σηματοδοτεί την εκκίνηση της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα αναβαθμίσει ένα μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης και θα μεταμορφώσει τη ΔΕΘ σε έναν σύγχρονο εκθεσιακό και συνεδριακό προορισμό, συνολικής έκτασης 180.000 τ.μ.

Το έργο με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ, αναμένεται να συνεισφέρει 500 εκατ. ευρώ ετησίως στην οικονομία της Θεσσαλονίκης, θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.500 νέες θέσεις εργασίας και θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα ζωής των επισκεπτών και κατοίκων με τη δημιουργία 100.000 τ.μ. ανοικτού χώρου πρασίνου.

Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ θα αναλάβει να ωριμάσει αυτό το εμβληματικό έργο, να προετοιμάσει τα τεύχη δημοπράτησης και να διενεργήσει τον σχετικό διαγωνισμό.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα