Άνοιξε η ψηφιακή «Πλατφόρμα Συμμετοχής» για τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια της Τήνου

Ενεργοποιήθηκε για το κοινό η ψηφιακή «Πλατφόρμα Συμμετοχής» για την κατάθεση σχολίων και απόψεων για τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ και ΕΠΣ) του Προγράμματος Πολεοδομικής Μεταρρύθμισης «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αντικείμενο του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) του Δήμου Τήνου (ΔΕ Πανόρμου, Εξωμβούργου, Τήνου) είναι ο πολεοδομικός σχεδιασμός πρώτου βαθμού στην έκταση των Δ.Ε. Τήνου, Εξωμβούργου και Πανόρμου του Δήμου Τήνου, που περιλαμβάνει στο σύνολο πενήντα εννέα επιμέρους οικισμούς, που περιλαμβάνονται σε μία Δημοτική Κοινότητα και δώδεκα Τοπικές Κοινότητες.

Η νέα ψηφιακή Πλατφόρμα Συμμετοχής (ΠΛαΣ) του Προγράμματος Πολεοδομικής Μεταρρύθμισης «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι πλέον ενεργή, παρέχοντας στους πολίτες και τους φορείς της Τήνου τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις απόψεις και τις προτάσεις τους για τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ και ΕΠΣ). Η πλατφόρμα αυτή, που βρίσκεται στη διεύθυνση https://polsxedia.ypen.gov.gr, αποτελεί βασικό εργαλείο για τη συλλογή τοπικής γνώσης και τη διασφάλιση της διαφάνειας στις πολεοδομικές μελέτες.

Οι κάτοικοι της Τήνου, μέσω της Πλατφόρμας Συμμετοχής, μπορούν:

Να υποβάλλουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους από τα πρώτα στάδια της μελέτης για την καλύτερη αντιμετώπιση τοπικών προκλήσεων και προβλημάτων.

Να ενημερωθούν και να σχολιάσουν τα προτεινόμενα εναλλακτικά σενάρια ανάπτυξης του πρώτου σταδίου εκπόνησης της μελέτης για την περιοχή τους.

Η συμμετοχή των πολιτών είναι κρίσιμη για την επιτυχή ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού, καθώς οι προτάσεις και οι ιδέες τους παρέχουν πολύτιμες προοπτικές για την επίλυση των υπό εξέταση ζητημάτων, εκφράζουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και ενισχύουν την ποιότητα των μελετών.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στην Πλατφόρμα Συμμετοχής:
https://polsxedia.ypen.gov.gr/tps_details/%CE%922_40

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα