Nέο περιβαλλοντικό έργο στην Κρήτη – Τι αφορά

Υπογράφηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) Κωνσταντίνο Τριάντη η Προγραμματική Σύμβαση, προϋπολογισμού 150.000 €, για την υλοποίηση του έργου «απομάκρυνση μη οργανικών ρύπων από τη νήσο Χρυσή του δήμου Ιεράπετρας».

Στην υπογραφή της Σύμβασης παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Μανόλης Φραγκούλης, ο Συντονιστής της Επιτροπής Εφαρμογής και Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης για τη νήσο Χρυσή Καλούστ Παραγκαμιάν, η αν. Προϊσταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Άννα Καγιαμπάκη, Ελένη Κουμούτσου στέλεχος Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και η ειδική σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Χρυσάνθη Βογιατζή.

Αντικείμενο της Σύμβασης αποτελεί η συνεργασία των συμβαλλόμενων φορέων, Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και Περιφέρειας Κρήτης, στον άξονα της υλοποίησης έργων που αποσκοπούν στην απομάκρυνση μη οργανικών ρύπων από τη νήσο Χρυσή, με στόχο την επίτευξη ενός πιο υγιούς και καθαρού περιβάλλοντος χώρου για το νησί. Ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. αποτελεί τον κύριο του έργου και αναλαμβάνει την πλήρη χρηματοδότηση αυτού με το ποσό των 150.000 €, ενώ η Περιφέρεια Κρήτης αποτελεί τον φορέα υλοποίησης, μέσω διενέργειας διαδικασιών ανάθεσης και σύναψης των σχετικών συμβάσεων. Για την παρακολούθηση της εκτέλεσης της Προγραμματικής Σύμβασης προβλέπεται η σύσταση τριμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης που θα αποτελείται από δύο εκπροσώπους του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και έναν εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κρήτης.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα