Επαναδημοπρατείται το έργο του κόμβου των Μυκηνών

Συνεδρίασε, την Τετάρτη 31 Ιουλίου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου, για μια ακόμη φορά είχαμε σημαντικά θέματα, τα περισσότερο σημαντικά είχαν να κάνουν με τις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Αρκαδίας και σε αυτά στέκομαι.

Ξεκινώ από την Αρκαδία, στην οποία εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση για να προχωρήσουμε στη μελέτη της παράκαμψης Δημητσάνας μέσω του Αναπτυξιακού μας οργανισμού. Η παράκαμψη της Δημητσάνας είναι ένα ζητούμενο εδώ και πάρα πολλά χρόνια από τους κατοίκους της Γορτυνίας, σε μία περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη κυκλοφοριακά κατά πολλούς μήνες του χρόνου. Προχωράμε λοιπόν σε μια μελέτη, οι πιστώσεις της οποίας, έχουν εξασφαλιστεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Επίσης, ενισχύσαμε με περισσότερα από 180.000€ τον προϋπολογισμό της βελτίωσης του Δρόμου Καρύταινα Παλαιόκαστρο, ενός δρόμου επίσης σημαντικού, διότι τον επισκέπτεται κόσμος και τους δώδεκα μήνες του χρόνου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι επικαιροποιήσαμε τα μέλη της κοινής επιτροπής παρακολούθησης του έργου για τη μαρίνα Ναυπλίου, ένα έργο για το οποίο έγινε και μια σύσκεψη τις περασμένες ημέρες για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και που είναι αναμφισβήτητο ότι θα δώσει άλλη πνοή στο σημείο της Πελοποννήσου που έχει πάρα πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση και που θα δώσει τη δυνατότητα υποδοχής και περισσοτέρων επισκεπτών.

Με ενέργειες του Περιφερειάρχη έγινε η έγκριση από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο τους προηγούμενους μήνες για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε άμεσα σε αδειοδότηση. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν ως τακτικά μέλη οι κύριοι Μαντζούνης και Σχοινοχωρίτης και ως αναπληρωματικά μέλη οι κύριοι Σιδέρης και Οικονόμου.

Τέλος στην Αργολίδα, εγκρίναμε προ ημερησίας διατάξεως την επαναδημοπράτηση του έργου του κόμβου των Μυκηνών. Ένα έργο ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης μαζί με άλλα έργα οδικής ασφάλειας. Σε πείσμα όσων ήθελαν να λένε ότι το έργο πάει στα βράχια, καταφέραμε και πήραμε την έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για ένα έργο σε μια περιοχή που έχει θρηνήσει θύματα εδώ και πάρα πολλά χρόνια και θα αρχίσει να μπαίνει σε πορεία υλοποίησης.

-Έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης της πράξης: «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ», προϋπολογισμού 300.000,00€ (απ: 222467)

-Έγκριση ενίσχυσης προϋπολογισμού του έργου ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟΥ (39): ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ-ΑΤΣΙΧΟΛΟΣ-ΒΛΑΧΟΡΑΠΤΗ-ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ, προϋπολογισμού: 700.000,00 €, εκ πιστώσεων 5ο ΕΑΠ(απ: 225585)

-Ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης (ΑΔΑ : 6Κ94ΟΡ03-2ΦΟ) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου για την υλοποίηση του Έργου «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Λειτουργία, Τεχνική Διαχείριση και Εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνας) Ναυπλίου», ως προς την αντικατάσταση των μελών της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης (Άρθρο 5) μετά την αλλαγή σύνθεσης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

-Έγκριση διακήρυξης Ανοιχτής Διαδικασίας για τη σύναψη Δημόσιας Σύμβασης του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», ΥΠΟΕΡΓΟ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΜΥΚΗΝΩΝ, Π/Υ ΜΕΛΕΤΗΣ 2.555.000,00 ευρώ.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα