Νέο έργο υπογειοποίησης αρδευτικού δικτύου από τη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης από κοινού με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη και θέμα την υπογραφή του έργου «Υπογειοποίηση αρδευτικού δικτύου Πετάλου Πέπλου του ΤΟΕΒ Πετάλου Πέπλου».

Το «πράσινο φως» για την χρηματοδότηση (και υλοποίηση του έργου), έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, τον οποίο ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε, καθώς και τον Υπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη για το συνολικό ενδιαφέρον του.

Η Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Φερών, καθώς αφορά άμεσα τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής, ενώ ο κ. Περιφερειάρχης ευχήθηκε το έργο όχι μόνο να εξυπηρετήσει την επαγγελματική δραστηριότητα των υφιστάμενων αγροτών, αλλά να γίνει αφορμή ώστε να προσελκυστούν και νέοι αγρότες στον κλάδο.

Κατά την τοποθέτηση του, ο κ. Τοψίδης ευχαρίστησε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τους υπαλλήλους του για την συνεργασία και εξήρε το έργο και την προσπάθεια των υπαλλήλων της ΠΕ Έβρου που υπό τον συντονισμό της Προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Μαυράκη, εργάστηκαν σκληρά και μεθοδικά, ώστε ο φάκελος του έργου να καταστεί επιλέξιμος προς χρηματοδότηση.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 9.920.000 ευρώ και αναμένεται να εξυπηρετήσει μία έκταση 7.500 στρεμμάτων, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μειώνοντας σημαντικά το κόστος της παραγωγής και διευκολύνοντας σημαντικά την αγροτική επαγγελματική δραστηριότητα.

«Έχουμε δηλώσει από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε ότι ο Πρωτογενής Τομέας αποτελεί για μας βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την Περιφέρεια μας καθώς και ότι στόχος μας είναι να εργαστούμε σκληρά για να υποστηρίξουμε την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Περιφερειάρχης, συγχαίροντας και τα μέλη των ΤΟΕΒ για τη συνεργασία τους με τις υπηρεσίες στην κατάρτιση του σχετικού φακέλου.

Από πλευράς Περιφέρειας ΑΜΘ, στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Βαγγέλης Πουλιλιός, ο οποίος στην τοποθέτησή του επεσήμανε και το γεγονός ότι στον φάκελο του έργου πληρούνται οι προϋποθέσεις ολοκλήρωσής του εντός του σχετικού χρονοδιαγράμματος.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Αλεξανδρούπολης καθώς και άλλα μέλη της Διοίκησης του Δήμου και την  παρακολούθησαν Αντιπεριφερειάρχες της ΠΑΜΘ και επιτελείς της ΠΕ Έβρου.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα