7,64 εκ ευρώ για το οδικό έργο Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε τη Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας το εργολαβικό συμφωνητικό για την βελτίωση του οδικού άξονα Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά, έργο προϋπολογισμού 7.640.000 ευρώ.

Όπως σημείωσε σχετικά ο Π. Νίκας, «το συγκεκριμένο έργο, το οποίο το ζητούσε για δεκαετίες η περιοχή, θα βελτιώσει την πρόσβαση στα ορεινά των Τρικάλων, ενώ θα εξυπηρετήσει σημαντικά τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα ορεινά αυτά χωριά, τους χιλιάδες αγρότες και φυσικά τους πολίτες».

Μετά την έκπτωση από τον ανάδοχο κατά τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία, η δαπάνη για το συγκεκριμένο έργο – με το οποίο θα αντιμετωπιστούν κατολισθητικά φαινόμενα στον πιο πάνω δρόμο – θα ανέλθει τελικά σε 5.750.150,01 ευρώ, ενώ η προθεσμία ολοκλήρωσης είναι 10 μήνες.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης υπέγραψε χθες στην Κόρινθο εργολαβική σύμβαση για την εκτέλεση επειγουσών εργασιών προϋπολογισμού 70.000 ευρώ που αφορούν στην αποκατάσταση οχετού σε υδατόρεμα στην διασταύρωση της εθνικής οδού Κορίνθου – Αργους με την παράκαμψη προς Μαψό. Η δαπάνη για το εν λόγω έργο θα ανέλθει σε 67.200 ευρώ, μετά την έκπτωση που προσέφερε ο ανάδοχος.

Ακόμα, υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα εργολαβική σύμβαση για εργασίες καθαρισμού στην απαλλοτριωμένη ζώνη της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής για την περίοδο 2021 – 2022, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 110.000 ευρώ. Η τελική δαπάνη του έργου, μετά την έκπτωση του αναδόχου, ανέρχεται σε 59.279,83 ευρώ.

Τέλος, ο περιφερειάρχης υπέγραψε και μία προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων (Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος), με αντικείμενο την προμήθεια εξοπλισμού για το κολυμβητήριο της Κορίνθου, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ

Η εν λόγω σύμβαση αφορά, ειδικότερα, στην προμήθεια από την Π.Ε. Κορινθίας ενός θερμομονωτικού καλύμματος στο κολυμβητήριο Κορίνθου για εξοικονόμηση ενέργειας και την εύρυθμη λειτουργία της συγκεκριμένης αθλητικής υποδομής.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα