627.600 ευρώ για δύο νέες πλατείες στο Πάτημα Χαλανδρίου

Στη διαμόρφωση δύο ακόμα κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και άθλησης προχωρά ο Δήμος Χαλανδρίου, μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 627.600 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο. Το έργο συνολικά είναι ύψους 1.046.000 ευρώ και τα επιπλέον κονδύλια που απαιτούνται, θα διατεθούν από ίδιους πόρους του Δήμου.

Πρόκειται για τον κοινόχρηστο χώρο 1126, συνολικής έκτασης 1.733μ2, που περικλείεται από τις οδούς Δρυοπίδος, Αχαιών, Ανατολής & Αντώνη Τρίτση, και για τον κοινόχρηστο χώρο 1228συνολικής έκτασης 1672 μ2, επί των οδών Πόντου, Απολλωνίου & Διομήδους.

Ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν
– Δημιουργία χώρων ήπιας άθλησης για νήπια, παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και ενήλικες.
– Δημιουργία χώρων συνάθροισης και αναψυχής.
– Τοποθέτηση πέργκολας και αναρριχωμένων φυτών στις εισόδους των κοινόχρηστων χώρων.
– Φύτευση περιμετρικά των χώρων με ψηλά δέντρα αλλά και θάμνους.
– Κάλυψη του εδάφους με φύτευση και σταθεροποιημένο χώμα για την καλύτερη διαχείριση του νερού της βροχής.
– Τοποθέτηση εξοπλισμού με παγκάκια αλλά και μικρούς κάδους απορριμμάτων.
– Τοποθέτηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά σώματα Led και καλαίσθητους ιστούς.

Σε όλες τις περιπτώσεις θα χρησιμοποιηθούν φιλικά προς το περιβάλλον και 100% ανακυκλώσιμα υλικά.

Άλλαξαν όψη τέσσερεις δημόσιοι χώροι στο Πάτημα

Με σειρά έργων ανάπλασης, που είχαν ξεκινήσει μέσα στην πανδημία, αλλάζουν όψη οι δημόσιοι χώροι στο Πάτημα, προσφέροντας διέξοδο για παιχνίδι στους μικρούς και ανάπαυλα στους  μεγάλους.

Ολοκληρώθηκαν, ήδη, η διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου μεταξύ των οδών Εγγλέζου Σταμάτη & Καρόλου Κουν, του γειτονικού του, μεταξύ των οδών Μίνωα Βολανάκη & Ολυμπίας και η πλατεία επί των οδών Αγράμπελης, Ηρακλείτου, Κυβέλης και Ντάλιας, η οποία περιλαμβάνει παιδική χαρά και αμφιθέατρο.

Σε όλους τους χώρους έχουν διαμορφωθεί σύγχρονοι, λειτουργικοί και ασφαλείς παιδότοποι, για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί και το έργο ανάπλασης στον κοινόχρηστο χώρο 1170 -περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών Γεννηματά, Κλεισούρας και Ευρυδίκης- έργο το οποίο είχε σταματήσει μετά την έκπτωση του εργολάβου και δημοπρατήθηκε εκ νέου.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα