620.000 ευρώ για τρία σημαντικά έργα στη Μεταμόρφωση

Υπεγράφη η συνομολόγηση αναπτυξιακού δανείου, ύψους εξακοσίων είκοσι χιλιάδων ευρώ (620.000,00 €) – στον Άξονα Προτεραιότητας «Πολιτική Προστασία – Προστασία της Δημόσιας Υγείας – Τεχνική Βοήθεια» για την εκτέλεση του έργου «Μελέτες ωρίμανσης Έργων στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΑΤ09 του Προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ για το Δήμο Μεταμόρφωσης», ενταγμένου στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”..

Πιο συγκεκριμένα:

Α) Την  Μελέτη αποκατάστασης του παλαιού Ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Β)Την Μελέτη ανέγερσης δημοτικού κτηρίου επί της οδού Μιαούλη.

Γ) Την Μελέτη ανέγερσης δημοτικού κτηρίου στην οδό Πίνδου.

Όπως σημείωσε ο Στράτος Σαραούδας πρόκειται για: «Μια χρηματοδότηση η οποία είναι αποτέλεσμα πολύμηνης διεκδίκησης και σκληρής δουλειάς. Και η οποία αφορά τρία έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας, με σημαντικότερο – για λόγους συμβολισμού και ιστορίας- τον παλαιό Ιερό Ναό. Και τα καλά νέα συνεχίζονται…».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου υπεγράφη η συνομολόγηση αναπτυξιακού δανείου, ύψους εξακοσίων είκοσι χιλιάδων ευρώ (620.000,00 €) – στον Άξονα Προτεραιότητας «Πολιτική Προστασία – Προστασία της Δημόσιας Υγείας – Τεχνική Βοήθεια» για την εκτέλεση του έργου «Μελέτες ωρίμανσης Έργων στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΑΤ09 του Προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ για το Δήμο Μεταμόρφωσης», ενταγμένου στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η χρηματοδότηση του έργου θα πραγματοποιηθεί μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγήθηκε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογήθηκε με την σημερινή δανειακή σύμβαση (σ.σ) μεταξύ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και του Δικαιούχου φορέα και θα αποπληρωθεί εξολοκλήρου από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η δανειακή σύμβαση αφορά τρία (3) Υποέργα: – «Μελέτη αποκατάστασης Ι. Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος» (ΥΠΟΕΡΓΟ 1) – «Μελέτη ανέγερσης δημοτικού κτιρίου επί της οδού Μιαούλη (Ο.Τ. 15)» (ΥΠΟΕΡΓΟ 2) – «Μελέτη ανέγερσης δημοτικού κτιρίου στο Ο.Τ.9» (ΥΠΟΕΡΓΟ 3).

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τους Δήμους  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα