4η φάση «Αποκατάστασης ΧΑΔΑ Λακκώματα Σχιστού Περάματος» Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια με 1 εκ. ευρώ

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη η Προγραμματική Σύμβαση για την 4η φάση «Αποκατάστασης ΧΑΔΑ Λακκώματα Σχιστού Περάματος». Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια με 1 εκ. ευρώ

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει έμπρακτα στη θεραπεία περιβαλλοντικών προβλημάτων και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών»

Ένα σημαντικό έργο που αφορά στην περιοχή του Σχιστού προχωρά στην 4η και τελική φάση ολοκλήρωσής του. Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της Αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Σ. Αντωνάκου το έργο μπαίνει στην τελική ευθεία.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γ. Γουρδομιχάλης υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση στην οποία προβλέπεται η υλοποίηση του έργου αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στη θέση Λακκώματα Σχιστού.  Το έργο το οποίο λύνει ένα περιβαλλοντικό ζήτημα που απασχολεί την περιοχή για πολλές δεκαετίες είναι προϋπολογισμού 1.001.088,31ευρώ και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε 36 μήνες.

Το έργο

Σκοπός του έργου είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής επέμβασης. Με την ολοκλήρωση του έργου εξασφαλίζεται η στεγανότητα της μάζας των 10.000.000 τόνων αποβλήτων με αυξημένη φυσική ραδιενέργεια (φωσφογύψος), που βρίσκονται κάτω από επιφάνεια 125 στρεμμάτων. Στο έργο προβλέπονται χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης και τελικής κάλυψης, προμήθεια και τοποθέτηση γεωσυνθετικών υλικών, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, έργα υποδομής και περιβαλλοντικής προστασίας και έργα φυτεύσεων.

Με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι «η θεραπεία περιβαλλοντικών πληγών και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Καθημερινά αποδεικνύουμε με συγκεκριμένες πράξεις και δράσεις μας ότι μπορούμε να παρέμβουμε αποτελεσματικά για να μπει τέλος σε προβλήματα που ταλαιπωρούν χρόνια τους κατοίκους της Αττικής».

Ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γ. Γουρδομιχάλης, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για το προσωπικό ενδιαφέρον και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε προκειμένου να μπει στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του συγκεκριμένου ΧΑΔΑ και να κλείσει μια πληγή η οποία αποτελούσε κίνδυνο για χιλιάδες κατοίκους». Επιπλέον εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς τόσο, ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, όσο και η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Σ. Αντωνάκου βρίσκονται δίπλα στο Σύνδεσμο και συμβάλλουν στην επίλυση  περιβαλλοντικών προβλημάτων και ζητημάτων που αφορούν στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Σ. Αντωνάκου τόνισε ότι με το συντονισμό των ενεργειών και των δράσεων Περιφέρειας και ΠΕΣΥΔΑΠ, εξασφαλίστηκε η ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου. «Η στενή συνεργασία μας,  με το Σύνδεσμο θα συνεχιστεί και στο μέλλον  με στόχο να υπάρξουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις και δράσεις»

Οι δήμοι Μέλη του ΠΕΣΥΔΑΠ

Να σημειωθεί ότι μέλη του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου είναι συνολικά 19 Δήμοι της Αθήνας και του Πειραιά: Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι και Καματερό, Αθηναίων, Αιγάλεω, Αχαρνές, Ελευσίνα, Κερατσίνι και Δραπετσώνα, Κορυδαλλός, Μοσχάτο και Ταύρος, Νέα Σμύρνη, Νέα Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα, Νίκαια και Αγ. Ι. Ρέντη, Πειραιάς, Πέραμα, Περιστέρι, Σαλαμίνα, Σαρωνικός, Φυλή, Χαϊδάρι.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα