26ο Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ

Για μία ακόμη φορά, το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ)  προχωρά στη διοργάνωση του ετήσιου (26ου) Εθνικού Συνεδρίου Ενέργειας του «Ενέργεια και Ανάπτυξη», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.

Το Συνέδριο πρόκειται να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο του ενεργειακού τομέα για την οικονομία και την ανάπτυξη σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με την ενεργειακή κρίση. Ως συνήθως το συνέδριο αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων στελεχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικά από αρκετές χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Το Συνέδριο, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και εφέτος θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα.

Σκοπός του Συνεδρίου, είναι να αποτελέσει για ακόμα μία χρονιά ένα πεδίο γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή. Η συζήτηση γύρω από τις επικρατούσες τάσεις και οι προοπτικές, μέσα από τεκμηριωμένες παρουσιάσεις και η ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων για την συνακόλουθη εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων αποτελούν σταθερούς στόχους του Συνεδρίου.

Το «Ενέργεια και Ανάπτυξη» πρόκειται να καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεματικών στους τομείς της ενέργειας, της οικονομίας, του περιβάλλοντος, της τεχνολογίας και της γεωπολιτικής.

Ως ειδικό θέμα του φετινού συνεδρίου έχει επιλεχθεί «Η Ευρώπη Ενόψει Κρίσιμων Ενεργειακών Επιλογών», με ειδική αναφορά σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη, θέλοντας με αυτό το τρόπο να αναδείξει τα κρίσιμα θέματα της Ευρωπαϊκής ενεργειακής ατζέντας.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν 70 και πλέον διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό προερχόμενοι από κυβερνήσεις, πολιτικά κόμματα, από την ακαδημαϊκή κοινότητα, από διεθνείς οργανισμούς και  επιχειρήσεις ενώ σημαντικές παρεμβάσεις αναμένονται να κάνουν καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες και έγκυροι αναλυτές.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, το πρόγραμμα και τους επιβεβαιωμένους ομιλητές θα βρείτε εδώ.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα