2 εκατ. ευρώ για αποκαταστάσεις ζημιών στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Σημαντικές πιστώσεις για αποκαταστάσεις ζημιών σε δίκτυα και υποδομές μετά τις καταστροφικές επιπτώσεις των πρωτόγνωρων πλημμυρικών φαινομένων του Σεπτεμβρίου 2023, εξασφάλισε ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Ειδικότερα εγκρίθηκε το τεκμηριωμένο αίτημα του Δήμου για έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 2.000.000 ευρώ και το προσεχές διάστημα θα αρχίσουν οι εργασίες που περιλαμβάνονται στην πρόταση που είχε υποβληθεί μετά την πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, στον άξονα προτεραιότητας 2.4 «Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων», με τίτλο «Πρόγραμμα φυσικών καταστροφών για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού V».

«Σε μια ακόμη έκτακτη πρόσκληση της Κεντρικής Διοίκησης για χρηματοδότηση, ο Δήμος μας απέδειξε γρήγορη ανταπόκριση και κατατέθηκε μια τεκμηριωμένη πρόταση για αποκαταστάσεις.

Αξιοποιούμε, επισημαίνει ο Δήμαρχος κ. Κων. Καραγεωργίου, κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία ώστε να επιταχύνουμε την ανάταξη του τόπου μας και να συμβάλουμε στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, ιδιαίτερα εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου».

Η έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 2.000.000 ευρώ προς το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου κατανέμεται ως εξής:

  •  700.000 ευρώ για άμεσες αποκαταστάσεις δικτύων, υποδομών και παραλιακού μετώπου σε Αγ. Ιωάννη και Χορευτό.
  •  700.000 ευρώ για προσωρινές αποκαταστάσεις στο δίκτυο ύδρευσης σε όλες τις περιοχές του Δήμου.
  •  600.000 ευρώ για επισκευές ζημιών στο εσωτερικό και αγροτικό δίκτυο των Τοπικών Κοινοτήτων Πουρίου, Τσαγκαράδας, Ζαγοράς και Ανηλίου.
Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα