179 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους συνολικά στην εργασία για το 2023

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων  πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 25 Απριλίου, στην αίθουσα 12, του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Συγκρότημα Γαιόπολις στη Λάρισα, η εκδήλωση με θέμα «Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων στον αγροτικό τομέα» που διοργάνωσαν  το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΤΕΕ) στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία.

Χαιρετισμούς απευθύναν

-ο κ. Δημήτριος Καντάς, Πρόεδρος Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής,

-ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Στεφανίδης,

-ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Αποστόλου και

-ο Αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Βλαχούλης.

Ακολούθησε η κεντρική διάλεξη από τον Πρόεδρο της ΟΣΕΤΕΕ και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία συν. Ανδρέα Στοϊμενίδη, με θέμα «Η Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Το Ελληνικό Ζήτημα- Αγροτικός Τομέας- Κλιματική Κρίση». 

Στο στρογγυλό τραπέζι που συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Γκιάστας συμμετείχαν η δρ. Αντιγόνη Μπίσκα, Επιθεώρηση Εργασίας – ΤΣΕΑΥΕ Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας, ο κ. Ιωάννης Μπούρας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδας, ο κ. Δημήτριος Ντογκούλης, Πρόεδρος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Κεντρικής Ελλάδας, ο κ. Δημήτρης Γαλαμάτης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής ΠΘ και η κ. Βάσω Σπύρου, Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής ΠΘ. Χορηγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν η εφημερίδα “Ελευθερία”.

Σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα της Ημερίδας, το 70% των εργαζομένων επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή, ενώ το νομοθετικό πλαίσιο διεθνώς είναι αδύναμο και στη χώρα μας ανύπαρκτο και καλύπτεται από Εγκυκλίους και Υπουργικές Αποφάσεις περιορισμένου χρονικού εύρους και αντικειμένου. Το 2023 σύμφωνα με την έρευνα της ΟΣΕΤΕΕ, 21 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους από αιτίες που σχετίζονται άμεσα με την κλιματική αλλαγή. Σε μία ραγδαία επιδείνωση των δεικτών, 179 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους συνολικά στην εργασία για το 2023, ενώ αρνητικός πρωταγωνιστής είναι ο αγροτικός κλάδος με 44 απώλειες και ο τεχνικός με 33.

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα