13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εταιρείας Γεωργικών Μηχανικών Ελλάδος στις 19 – 20 Οκτωβρίου

Το συνέδριο της Εταιρείας Γεωργικών Μηχανικών Ελλάδας (Ε.Γ.Μ.Ε.) διοργανώνεται κάθε δύο έτη και σκοπός του είναι η ανταλλαγή απόψεων, η επιστημονική συζήτηση και η συνέργεια μεταξύ των επιστημόνων, των επιχειρηματιών και των κοινωνικών φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Γεωργικής Μηχανικής, ώστε να αναπτυχθεί ο κλάδος της Γεωργικής Μηχανικής προς όφελος της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Το συνέδριο επίσης αποτελεί χώρο συζήτησης και παρουσίασης των προσφάτων καινοτομιών, τάσεων και πρακτικών μεταξύ των ερευνητών, των εφαρμοστών (της πράξης) και των μελών της εκπαιδευτικής  κοινότητας.  Επιδιώκεται  η γνωριμία  των νέων ερευνητών, η  παρουσίαση  των εργασιών τους, η γνωριμία των ερευνητικών ομάδων και  του  έργου  τους,  που  αποτελούν  στόχους  της  Εταιρείας. Παράλληλα  γίνεται  προσπάθεια  σύνδεσης  των  ερευνητικών  και  ακαδημαϊκών  κέντρων με τη βιομηχανία και του κατασκευαστικού  κλάδου,  που  καλύπτουν  αντικείμενα  του  χώρου, με στόχο την καλύτερη επαφή για αμοιβαίο όφελος.

Αντικείμενα του συνεδρίου είναι μεταξύ άλλων η διαχείριση και αξιοποίηση των υδατικών και εδαφικών πόρων, τα γεωργικά μηχανήματα και η εκμηχάνιση της γεωργίας, η ψηφιοποίηση της γεωργίας, οι αγροτικές κατασκευές, η επεξεργασία των γεωργικών προϊόντων, η εξοικονόμηση ενέργειας και η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμους πόρους, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες, και το περιβάλλον. Σήμερα υπάρχει η ανάγκη για ποιοτικά αγροτικά προϊόντα με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος και των διαθέσιμων πόρων. Η κλιματικά ουδέτερη και βιώσιμη γεωργία αποτελούν μέρος της Ευρωπαϊκής πράσινης συμφωνίας (GREEN DEAL) και οι Γεωργικοί Μηχανικοί καλούμαστε να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων της πράσινης συμφωνίας στον αγροτικό τομέα.

Η μετάβαση σε μία κλιματικά ουδέτερη γεωργία, η ενίσχυση της αποδοτικής χρήσης των πόρων και η καθιέρωση της κυκλικής οικονομίας στις αγροτικές δραστηριότητες υπό το πρίσμα της Γεωργικής Μηχανικής καθώς και η ψηφιοποίηση της γεωργίας είναι το θέμα του 13ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΕΓΜΕ με τίτλο : «Η συμβολή της γεωργικής μηχανικής στον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό της Ελληνικής γεωργίας».

To 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΓΜΕ θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, στην Αθήνα. «Η συνθήκη αυτή ευχόμαστε να δώσει την δυνατότητα σε περισσότερους ερευνητές/τριες, αλλά και φοιτητές/τριες να συμμετάσχουν στο συνέδριο είτε ως σύνεδροι είτε ως ακροατές» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα