11ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Επιτροπή Αγροτεχνολογίας, διοργανώνουν το “11ο  Συνέδριο Αγροτεχνολογίας” με τίτλο: “Σύγχρονα Αγροδιατροφικά Συστήματα στο Πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας: Ξεκλειδώνοντας το Μέλλον ”, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, στο ξενοδοχείο  Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η πανδημία, ο πόλεμος  στην Ουκρανία και η εκτίναξη του πληθωρισμού κατέδειξαν την αλληλοσύνδεση των κλάδων της οικονομίας. Η διασφάλιση της βιωσιμότητας της επισιτιστικής βιομηχανίας και η θωράκιση της διατροφικής ασφάλειας της χώρας καθίστανται υψίστης σημασίας στέλνοντας σαφές μήνυμα για την ανάγκη μετάβασης σε ένα κυκλικό μοντέλο, με οικολογικό αποτύπωμα, ενθαρρύνοντας την επαναχρησιμοποίηση δευτερογενών υλικών και αποβλήτων.

Το Συνέδριο στοχεύει στην ανάδειξη κυκλικών πρακτικών στη γεωργία, προτάσσοντας νέες τεχνολογίες που δίνονται μεγαλύτερη παραγωγή με λιγότερους πόρους, ενισχύοντας μια ευρεία συζήτηση για τις προοπτικές υπό τις τρέχουσες προκλήσεις και στο πλαίσιο μιας βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης για όλους. Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, θα καταθέσουν τις απόψεις τους καταξιωμένοι ομιλητές από το εγχώριο και διεθνές οικοσύστημα, διακεκριμένοι επιχειρηματίες, εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα, ερευνητές, φοιτητές, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας.

Πληροφορίεςhttps://www.amcham.gr/events/event/11th-agrotechnology-conference/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα