Στα σκαριά ενεργειακή αναβάθμιση δύο κτιρίων του Δήμου Πεντέλης

Τη σύμβαση για τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων και του Πνευματικού Κέντρου Νέας Πεντέλης, συνολικής δαπάνης 557.108,76 ευρώ υπέγραψε η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 10 μήνες.

Σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης αναφέρει: «Το σχέδιο αναβάθμισης των δύο κτιρίων εντάσσεται στο ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει εκπονήσει και εφαρμόζει η δημοτική Αρχή της Δήμητρας Κεχαγιά, για τη δραστική μείωση του περιβαλλοντικού και ενεργειακού του αποτυπώματος και κατ’ επέκταση τη μείωση του ενεργειακού κόστους του Δήμου Πεντέλης.

Η σταδιακή ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Δήμου Πεντέλης συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά για να καταστεί ο Δήμος Πεντέλης ένας από τους πρώτους Δήμους στην Ευρώπης που θα πετύχει κλιματική ουδετερότητα το 2030».

Οι παρεμβάσεις που ξεκινούν να υλοποιηθούν στα δύο κτήρια, τα αναβαθμίζουν ενεργειακά. Συγκεκριμένα από την Κατηγορία Δ στην Κατηγορία Α+ για το κτήριο του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων και από την Κατηγορία Δ στην Κατηγορία Β+ για το Πνευματικό Κέντρο της Νέας Πεντέλης. Οι παρεμβάσεις και στα δυο κτήρια οδηγούν σε μείωση κατανάλωσης ενέργειας της τάξης του 84% για το Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων και της τάξης του 65% για το Πνευματικό Κέντρο της Νέας Πεντέλης.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν σε αναβάθμιση του κτιριακού περιβλήματος των δύο κτιρίων με εξωτερική και εσωτερική θερμομόνωση, αντικατάσταση κουφωμάτων, από την οποία η μείωση των θερμικών απωλειών θα ανέλθει σε 50%, αντικατάσταση των φωτιστικών με λαμπτήρες τεχνολογίας LED, ενσωμάτωση συστήματος ΑΠΕ με την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος και επεμβάσεις σε όλες τις εγκαταστάσεις κλιματισμού.

Όλες οι παρεμβάσεις οδηγούν σε σημαντική ενεργειακή αναβάθμιση των δύο κτιρίων αυξάνοντας τη συμβολή τους στη μείωση του αποτυπώματος εκπομπών ρύπων (CO2).

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα