Έργα ύδρευσης 3,2 εκατ. ευρώ στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης

Aκόμη δύο προτάσεις έργων του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης, που αφορούν τα δίκτυα ύδρευσης στην επικράτεια του, εγκρίθηκαν κι έλαβαν χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 3,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δημοτική Αρχή και οι Υπηρεσίες του Δήμου, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Προγράμματος που αφορά την πράσινη μετάβαση με την αειφόρο χρήση των πόρων και την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή, ετοίμασε τις εγκριθείσες προτάσεις «Υποδομές Παροχής Νερού στη Δημοτική Ενότητα Βιλίων ύψους 1.752.000 ευρώ» και «Βελτίωση δικτύων ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Μάνδρας ύψους 1.450.000 ευρώ».

«Οι προτάσεις μας μετουσιώθηκαν σε μελέτες και οι μελέτες επιχορηγήθηκαν για άλλη μια φορά με 3,2 εκατομμύρια ευρώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Ε. Στάθης.

Το πρώτο έργο στοχεύει στη μεταφορά ύδατος προς το Αλεποχώρι από τη δημοτική γεώτρηση στη Βένιζα, ώστε να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος λειψυδρίας της περιοχής και το εξωτερικό δίκτυο του οικισμού Μύτικα.

Το δεύτερο έργο που αφορά τη Δημοτική Ενότητα Μάνδρας, εστιάζει στην αλλαγή του παλαιού δικτύου ύδρευσης το οποίο μέχρι σήμερα λειτουργεί με σωλήνες αμιάντου και  PVC παλαιού τύπου. Παράλληλα το έργο που έλαβε χρηματοδότηση περιλαμβάνει και την κατασκευή εξωτερικού δικτύου στα Παλαιοκούνδουρα, το Παλαιοχώρι, την Αγία Σωτήρα και την περιοχή ΠαναγίαΦανερωμένη.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Τεχνική ενημέρωση από τους Δήμους και Περιφέρειες στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα