Υπογραφή Σύμβασης για τη συντήρηση του οδικού δικτύου Λειψών

Στο στάδιο της υλοποίησης περνά το έργο «Συντήρηση ασφαλτικών στρώσεων Οδικού Δικτύου Δήμου Λειψών», ένα ακόμη στη μακρά λίστα των έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της συνεχούς υποστηρικτικής λειτουργίας της προς τους δήμους που δεν διαθέτουν τεχνική επάρκεια.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης, προέβησαν στην υπογραφή εργολαβικής σύμβασης ύψους 495.000,02 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Το έργο χρηματοδοτείται από την Γενική Γραμματεία Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που για τον σκοπό αυτό έχει εγκρίνει τη δέσμευση ποσού 500.000,00 €.

Προηγήθηκε η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Λειψών, βάσει της οποίας η Περιφέρεια ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο.

Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η συντήρηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, σε διάφορες περιοχές του νησιού των Λειψών, όπου παρουσιάζονται έντονες φθορές και λακκούβες, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να προκληθούν ατυχήματα. Ειδικότερα, προβλέπεται η κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα κλειστού τύπου, σε διάφορα σημεία του νησιού καθώς και εργασίες αναδιαγράμμισης και τοποθέτησης ανακλαστήρων οδοστρώματος στις θέσεις των παρεμβάσεων.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά: «Με αφοσίωση και αγάπη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να στηρίζει τα τεχνικά προγράμματα των Δήμων του Νοτίου Αιγαίου, υλοποιώντας εκατοντάδες έργα αρμοδιότητάς τους. Και όχι μόνο των Δήμων αλλά και των Νομικών Προσώπων τους, όπως είναι τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Το πρωτοφανές βάρος που σηκώνει η Περιφέρεια, είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολο να εξυπηρετηθεί και θα περίμενα από την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου να εντείνει τη μαχητικότητά της στην κατεύθυνση της απόκτησης τεχνικών υπηρεσιών».

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα