ΥΠΑΑΤ: Σχέδιο δράσης για χρηματοδοτήσεις αγροτικής οδοποιίας και εγγειοβελτιωτικών έργων στη Ρόδο

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε στις υποδομές του πρωτογενούς τομέα η πυρκαγιά στη Ρόδο, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που είχε στο Δημαρχείο του νησιού ο γγ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Στη σύσκεψη εκτός από τον δήμαρχο, Αντώνη Καμπουράκη μετείχαν οι αντιδήμαρχοι, Τηλέμαχος Καμπούρης, Νεκτάριος Φλοσκάκης και Στράτος Καρίκης, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΡ, Δημήτρης Τσίκκης, η ειδική σύμβουλος δημάρχου, Βασιλική Παπαδημητρίου- Ξεπαπαδάκη και η καθηγήτρια του ΕΜΠ, Τώνια Μοροπούλου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επικοινώνησε με τον δήμαρχο, Αντώνη Καμπουράκη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος υπενθύμισε ότι το ΥΠΑΑΤ, σε ό,τι αφορά στις πυρόπληκτες περιοχές της Ρόδου, κινείται σε τρείς άξονες:

1. Αποζημιώσεις στους πληγέντες, μέσω ΕΛΓΑ και Κρατικής Αρωγής.
2. Δημιουργία έργων υποδομής ώστε εν όψει του χειμώνα να μη υποστεί περισσότερες ζημιές το έδαφος στις πληγείσες περιοχές.
3. Εκπαίδευση μέσω του ΕΛΓΟ- Δήμητρα των γεωργών και κτηνοτρόφων της περιοχής για  τη διαχείριση της πυρόπληκτης γης.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε η εφαρμογή ενός σχεδίου δράσης με συγκεκριμένα έργα, κυρίως νέα δημόσια έργα Αγροτικής Οδοποιίας, με επαρκή τεχνικά χαρακτηριστικά σε όλες τις αγροτικές περιοχές πλην των πόλεων Ρόδου και Ιαλυσού, μέσω ειδικής προκήρυξης του ΥΠΑΑΤ.

Επίσης μέσω της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και του Προγράμματος LEADER το ΥΠΑΑΤ θα χρηματοδοτήσει ειδικά τις αποκαταστάσεις για μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα που αφορούν γεωτρήσεις και αγωγούς μεταφοράς της ΔΕΥΑΡ, δευτερεύον και τριτεύον αρδευτικό δίκτυο, ομβροδεξαμενές για τα καμένα και συνοδά καινοτόμα έργα.

Στόχος η ολοκλήρωση της αποκατάστασης των ζημιών και η υλοποίηση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των αγροτών της Ρόδου.

Τεχνική ενημέρωση στο https://gobhma.gr/

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα