Ξεκινούν έργα αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Αμοργού

Παρουσία του Δημάρχου Αμοργού Ελευθέριου Καραΐσκου υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Προσθήκη κατ’ επέκταση στο Κέντρο Υγείας Αμοργού» από τον Διοικητή της 2ης Δ.Υ.ΠΕ. κ. Χρήστο Ροϊλό και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας NMC AE κ. Βασάκο Πέτρο, ένα έργο ύψους 1.043.007,09 ευρώ.

Ο φάκελος των μελετών και των αδειοδοτήσεων του έργου καταρτίστηκε με μέριμνα, χρηματοδότηση και επίβλεψη του Δήμου Αμοργού. Η αρχιτεκτονική και στατική μελέτη, και τα τεύχη δημοπράτησης εκπονήθηκαν από το τεχνικό γραφείο της κας Νασιοπούλου Αποστολίας, την οποία ο Δήμος Αμοργού ευχαριστεί ιδιαιτέρως καθώς για την αρχιτεκτονική μελέτη δεν έλαβε αμοιβή.

Η ηλεκτρομηχανολογική μελέτη εκπονήθηκε από το τεχνικό γραφείο Μαρία Χαλκίδη και ΣΙΑ ΟΕ και το έργο εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακαίνιση Υποδομών ΠΦΥ» (ΑΔΑ: Ρ9ΛΝΗ-Ψ25) και δημοπρατήθηκε στις 14-11-2023 με απόφαση του Διοικητή της 2ης Δ.Υ.ΠΕ.

Το έργο αποσκοπεί στην λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του ΚΥ με την προσθήκη 170μ2 στο υπάρχων κτήριο και την αξιοποίηση του υπογείου 145μ2. Το καινούργιο κτήριο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, οργανωμένο τμήμα επειγόντων περιστατικών, 5 αίθουσες τακτικών ιατρείων, αίθουσα αναμονής, αναβάθμιση δικτύου Η/Μ, αποθηκευτικούς χώρους.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε: «Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό και προτεραιότητα της δημοτικής αρχής. Η επέκταση και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αμοργού ήταν μία από τις δεσμεύσεις μας και σήμερα παίρνει σάρκα και οστά. Πρόκειται για ένα έργο που θα θωρακίσει την υγειονομική ασφάλεια των κατοίκων του νησιού μας. Ευχαριστώ θερμά για την υποστήριξη και την συμβολή τους στην ωρίμανση και χρηματοδότηση του έργου τις διοικήσεις του Υπουργείου Υγείας από το 2021 μέχρι σήμερα, τον διοικητή της 2ης Δ.Υ.ΠΕ. κ. Χρήστο Ροϊλό, τον προϊστάμενό της Τεχνικής Υπηρεσίας της 2ης Δ.Υ.ΠΕ. κ. Δημήτρη Καραγεώργη και τον προϊστάμενο της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας κ. Αναστάσιο Αχήμαστο καθώς και την διοίκηση του Κέντρου Υγείας Αμοργού για την συνεργασία στον σχεδιασμό του έργου. Συνεχίζουμε με όραμα, σχέδιο και εργατικότητα για την Αμοργό που αξίζουμε.».

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα