Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εγγραφής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη – ΠΠΒΑ» του ΑΠΘ

Το ΠΜΣ-ΠΠΒΑ προσφέρεται από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ ανελλιπώς πάνω από 25 χρόνια και έχει εκπαιδεύσει με επιτυχία άνω των 700 επιστημόνων, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σκοπός του ΠΜΣ ΠΠΒΑ, που έχει σαφή επαγγελματικό προσανατολισμό, είναι η ταχεία εξειδίκευση Πολιτικών Μηχανικών, αλλά και Μηχανικών ή επιστημόνων άλλων συναφών ειδικοτήτων, στην τεχνολογία της προστασίας του περιβάλλοντος και σε κοινωνικοοικονομικά και θεσμικά θέματα, τα οποία σχετίζονται άμεσα με τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό και τις επιπτώσεις έργων και δράσεων στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Καθώς το αντικείμενο του ΠΜΣ ΠΠΒΑ είναι διεπιστημονικό και πολυσυλλεκτικό, γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλων πρώτου κύκλου σπουδών Τμημάτων Α.Ε.Ι. και ειδικότερα διπλωματούχοι Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών, καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων συγγενούς γνωστικού αντικειμένου. Επίσης γίνονται δεκτοί και πτυχιούχοι τμημάτων Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για επιλογή στο ΠΜΣ έχουν επίσης και φοιτητές οι οποίοι κατά το διάστημα υποβολής των αιτήσεων διανύουν το τελευταίο έτος των προπτυχιακών τους σπουδών σε τμήματα και σχολές των ίδιων κατηγοριών διπλωμάτων και πτυχίων, εφόσον προσκομίσουν το αντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών, μέχρι την τελική ημερομηνία εγγραφής όλων των επιτυχόντων στο ΠΜΣ.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών (https://civil.auth.gr/news/announce/1754-ppva23_24.html) καθώς και στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ ΠΠΒΑ (https://ppva.civil.auth.gr/prokiryxi-gia-to-programma…/).

 Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα