Nέο έργο υδροδότησης από τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Η υλοποίηση μιας σειράς εμβληματικών έργων για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης ξεκίνησε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, με την υπογραφή της σύμβασης για την υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας από το διυλιστήριο φράγματος Πηνειού, προϋπολογισμού περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Στο Δημαρχείο των Λεχαινών, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας υπέγραψε μαζί με τον ανάδοχο του έργου την σύμβαση εκτέλεσης, που προβλέπει χρονοδιάγραμμα παράδοσης στους 18 μήνες. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020.

«Είναι μία μεγάλη ημέρα για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Είχαμε πει προεκλογικά ότι θα υλοποιήσουμε μέσα στην πενταετία εμβληματικά έργα για τον Δήμο μας.

Ένα τέτοιο έργο είναι η υδροδότηση της Βουπρασίας από το διυλιστήριο του Φράγματος Πηνειού. Το έργο είναι τεράστιο γιατί δεν θα δώσουμε απλά πιο καθαρό και ποιοτικό νερό, αλλά παράλληλα θα μειώσουμε το κόστος ενέργειας σε μία περίοδο που οι Δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και οι απαιτήσεις των δημοτών αυξάνονται -και καλώς αυξάνονται. Σίγουρα, εν έτει 2024, δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί για το ότι θα υδροδοτηθεί μία περιοχή. Παρόλα αυτά όμως, πράγματα που σε άλλες περιοχές της χώρας θεωρούνται αυτονόητα, εδώ προσπαθούμε να τα πετύχουμε επενδύοντας σε βασικές υποδομές», τόνισε αρχικά ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Ακολούθως ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη μας Νεκτάριο Φαρμάκη, καθώς «από την αρχή στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια να εξασφαλίσουμε ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που έχει δώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση έργου», όπως ανέφερε ο Δήμαρχος.

Συνεχίζοντας ο Γιάννης Λέντζας, τόνισε: «Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους Αντιδημάρχους και όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής που κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, και φυσικά την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να προετοιμάσουμε την επικαιροποιημένη μελέτη. Τα στελέχη της Υπηρεσίας βρίσκονταν και βρίσκονται στις θέσεις ευθύνης τους ακόμα και Σαββατοκύριακα για να δουλέψουν και να λειτουργήσει ο Δήμος. Τέλος, ευχαριστώ την Διεύθυνση Προγραμματισμού και την Οικονομική Υπηρεσία, καθώς και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου».

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, δήλωσε: «Το έργο αφήνει ισχυρό αποτύπωμα για το μέλλον. Ανεξάρτητα από το εάν θα είμαστε σήμερα ή αύριο Δήμαρχοι, οφείλουμε να βάζουμε το λιθαράκι μας για τις επόμενες γενιές. Προσπαθούμε και πάλι σε συνεργασία με την Περιφέρεια να εξασφαλίσουμε το ίδιο ποιοτικό νερό και για τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου μας, ώστε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα του νερού μέσα σε αυτή την πενταετία, πρόβλημα που ταλάνιζε τις περιοχές του Δήμου μας επί δεκαετίες».

Τέλος, ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιώργος Τσουραπάς εξειδίκευσε τα όσα προβλέπει η εκτέλεση του έργου.

Πρόκειται για έργο 10 εκατ. ευρώ περίπου, το μεγαλύτερο έργο σε προϋπολογισμό που έχει εκτελέσει έως σήμερα ο Δήμος και η Υπηρεσία μας. Ευελπιστούμε μέσα στο έτος να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο έργο, καθώς αναμένουμε την υπογραφή σύμβασης και για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού στη Βάρδα, προϋπολογισμού 12,5 εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά την υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας. Προβλέπεται η κατασκευή νέου αντλιοστασίου στο διυλιστήριο, με καταθλιπτικό αγωγό Φ 400, μήκους 2.300 μέτρων, μέχρι την υφιστάμενη δεξαμενή Μπορσίου. Ο όγκος της δεξαμενής θα αυξηθεί στα 600 κυβικά. Από εκεί ακλουθώντας την διαδρομή Μπόρσι-Ψάρι-Βάρδα θα περάσει το κεντρικό τμήμα του αγωγού, περίπου 15,5 χιλιομέτρων, ενώ θα έχουμε και διακλαδώσεις στους όμορους οικισμούς. Το συνολικό δίκτυο θα φτάσει τα 32 χιλιόμετρα με διατομές ανάλογα τον πληθυσμό του κάθε οικισμού.

Προβλέπεται σύστημα τηλεμετρίας και αυτοματισμού όλων των υδραγωγείων. Θα κατασκευαστούν 10 τοπικοί σταθμοί ελέγχου και ένας κεντρικός με τέσσερις αναμεταδότες, ούτως ώστε να ελέγχεται καλύτερα η λειτουργία και η σπατάλη του νερού. Συμπεριλαμβάνεται και η διετής δοκιμαστική λειτουργία του έργου με την κατάλληλη εκπαίδευση προσωπικού.

Ο ανάδοχος είναι η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΤΕ. Θεωρούμε ότι το έργο θα κατασκευαστεί και νωρίτερα των 18 μηνών».

Ακολουθήστε το gobhma.gr στο Google News για να έχετε έγκαιρη & έγκυρη τεχνική ενημέρωση
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα