Ξεκινά η ολική αντικατάσταση του φωτισμού στον Δήμο Λαρισαίων

Τον δρόμο της υλοποίησης παίρνει μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο Λαρισαίων  Απ. Καλογιάννη του έργου της αντικατάστασης 15.804 φωτιστικών σωμάτων στον Δήμο με νέα σώματα τύπου LED και της λειτουργίας «Συστήματος Tηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού και  Ελέγχου Ενέργειας».

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο – παρέμβαση στην πόλη. Ο φωτισμός στην Λάρισα αναβαθμίζεται στο σύνολό του και παράλληλα θα εξοικονομηθούν πόροι από την αντικατάσταση του παλιού εξοπλισμού του συστήματος με νέο και σύγχρονο. Σημειώνεται ό,τι ο οδοφωτισμός είναι ανταποδοτική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, η οποία ωστόσο για το Δήμο Λαρισαίων είναι  και η σημαντικότερη πηγή της ενεργειακής κατανάλωσης του. Ειδικά σε περίοδο ενεργειακής κρίσης, η ριζική αντικατάσταση του συστήματος φωτισμού θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για τον Δήμο. Σημειώνεται πως ο σχεδιασμός της δημοτικής Αρχής για την ολική αντικατάσταση του οδοφωτισμού στον Δήμο έχει ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια περίπου.

Το έργο έχει συμβατικό τίμημα 13,5 εκατ. ευρώ και υλοποιηθεί με τη διαδικασία της Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης. Ειδικότερα ο ανάδοχος του έργου, εν προκειμένω η  «Ενωση εταιρειών RES INVEST A.E. – INTRAKAT – GLOBILED M.ΕΠΕ» θα υλοποιήσουν με δικά της κεφάλαια το έργο που προβλέπει και τη λειτουργία ενώ θα έχει την ευθύνη της συντήρησης του συστήματος για 10 χρόνια.  Η πληρωμή του αναδόχου θα γίνεται από τους πόρους  που θα προκύψουν από την εξοικονόμηση των δαπανών που θα επιφέρει η μείωση του Ενεργειακού του Κόστους.

Το έργο της αντικατάστασης  αφορά όλη  την πόλη της Λάρισας και τις δημοτικές ενότητες Γιάννουλης και Κοιλάδας. Τα έργα αντικατάστασης, ξεκινούν σύντομα και θα ολοκληρωθούν σε λιγότερο από 18 μήνες.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο αν. δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Γ. Σούλτης, ο αν. προιστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θαν. Πατσιούρας και το στέλεχος της ίδιας υπηρεσίας κ. Ηλ. Πνευματικός.

Με ένα κλικ όλα τα έργα προς δημοπράτηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τους Δήμους  στο https://gobhma.gr/

Διαβάστε επίσης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους επισκεψιμότητας και στατιστικών. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση αυτών των cookies Αποδοχή Περισσότερα